- Berichten
- 215
Ik heb de afgelopen weken lang lopen twijfelen of ik mijn GBS zou vervangen voor een Primo XL. Ik doe vaak Low & Slow en temp controleren op een Egg gaat nou eenmaal vele malen beter dan op een GBS.
Maar op een GBS kan ik de temp ook goed beheersen en om nu 2K uit te geven alleen om L&S makkelijker te maken.... 8)7 Dus na veel lezen kwam ik tot de conclusie dat een WSM de perfecte toevoeging zou zijn. Ik kan dan de GBS voor High en Fast gebruiken en de WSM inzetten voor Low & Slow. Voordeel van een WSM is dat deze als je goed zoekt hem voor een leuke prijs kan kopen.
( disclaimer, tuurlijk is een Primo veel mooier en het absolute einddoel, maar 2K om compleet te krijgen is teveel van het goede......voor nu
)
Dus , afgelopen Donderdag bij de tuinspecialist een leuke deal kunnen maken voor een WSM47. Snel naar huis gereden en meteen uitgepakt.
10 minuten later was ik klaar en kijk een aan.
Zaterdagavond 3 baby back ribs in de rub gezet. Zijn de ribs van de Makro.
Gisterenmiddag om 13.00 was het zover. De "maiden run" van de WSM zou gaan beginnen. Briketten op het rooster met rookhout erbij en de mini starter met 15 briketten aangestoken
De aagestoken briketten op de koude kolen, de WSM in elkaar zetten en het vies worden is begonnen
Na een half uurtje zat de WSM steady op de 107 graden. Deze temp heeft hij de eerste 2 uur van de " 2-1- 0,45 " manier vastgehouden.
Na 2 uurtjes de ribben eraf en inpakken in folie met bruine suiker en aardbeien jam. ( helaas vergeten foto's te nemen ) Omdat de deksel eraf moest schoot de temp wel ff omhoog naar de 125 graden maar door de ff de lucht toevoer te knijpen ging hij snel weer terug naar de 110 graden.
Uurtje later de ribs er weer vanaf gehaald en uit de folie gehaald. Daarna nog een keer 45 minuten terug op de smoker en zie hier het resultaat :9 ( zit weinig vlees op die Makro ribs )
Na 10 minuten
Wat een geweldige smoker . Hier ga ik nog veel plezier aan beleven.
Maar op een GBS kan ik de temp ook goed beheersen en om nu 2K uit te geven alleen om L&S makkelijker te maken.... 8)7 Dus na veel lezen kwam ik tot de conclusie dat een WSM de perfecte toevoeging zou zijn. Ik kan dan de GBS voor High en Fast gebruiken en de WSM inzetten voor Low & Slow. Voordeel van een WSM is dat deze als je goed zoekt hem voor een leuke prijs kan kopen.
( disclaimer, tuurlijk is een Primo veel mooier en het absolute einddoel, maar 2K om compleet te krijgen is teveel van het goede......voor nu

Dus , afgelopen Donderdag bij de tuinspecialist een leuke deal kunnen maken voor een WSM47. Snel naar huis gereden en meteen uitgepakt.
10 minuten later was ik klaar en kijk een aan.

Zaterdagavond 3 baby back ribs in de rub gezet. Zijn de ribs van de Makro.

Gisterenmiddag om 13.00 was het zover. De "maiden run" van de WSM zou gaan beginnen. Briketten op het rooster met rookhout erbij en de mini starter met 15 briketten aangestoken

De aagestoken briketten op de koude kolen, de WSM in elkaar zetten en het vies worden is begonnen


Na een half uurtje zat de WSM steady op de 107 graden. Deze temp heeft hij de eerste 2 uur van de " 2-1- 0,45 " manier vastgehouden.

Na 2 uurtjes de ribben eraf en inpakken in folie met bruine suiker en aardbeien jam. ( helaas vergeten foto's te nemen ) Omdat de deksel eraf moest schoot de temp wel ff omhoog naar de 125 graden maar door de ff de lucht toevoer te knijpen ging hij snel weer terug naar de 110 graden.
Uurtje later de ribs er weer vanaf gehaald en uit de folie gehaald. Daarna nog een keer 45 minuten terug op de smoker en zie hier het resultaat :9 ( zit weinig vlees op die Makro ribs )

Na 10 minuten


Wat een geweldige smoker . Hier ga ik nog veel plezier aan beleven.