BasBQ
Beef en Steak

Maidenrun WSM - Ribs

 
 
 

backupdevice

Kooltjesharker
Berichten
215
Ik heb de afgelopen weken lang lopen twijfelen of ik mijn GBS zou vervangen voor een Primo XL. Ik doe vaak Low & Slow en temp controleren op een Egg gaat nou eenmaal vele malen beter dan op een GBS.

Maar op een GBS  kan ik de temp ook goed beheersen en om nu 2K uit te geven alleen om L&S makkelijker te maken....  8)7  Dus na veel lezen kwam ik tot de conclusie dat een WSM de perfecte toevoeging zou zijn.  Ik kan dan de GBS voor High en Fast gebruiken en de WSM inzetten voor Low & Slow. Voordeel van een WSM is dat deze als je goed zoekt hem voor een leuke prijs kan kopen.

( disclaimer, tuurlijk is een Primo veel mooier en het absolute einddoel, maar 2K om compleet te krijgen is teveel van het goede......voor nu  :p )

Dus , afgelopen Donderdag bij de tuinspecialist een leuke deal kunnen maken voor een WSM47. Snel naar huis gereden en meteen uitgepakt.

fJb2ZmRN


10 minuten later was ik klaar en kijk een aan.

20150723_195238.jpg


Zaterdagavond 3 baby back ribs in de rub gezet. Zijn de ribs van de Makro.

IMG-20150726-WA0001.jpg


Gisterenmiddag om 13.00 was het zover. De "maiden run" van de WSM zou gaan beginnen. Briketten op het rooster met rookhout erbij en de mini starter met 15 briketten aangestoken

20150726_124150.jpg


De aagestoken briketten op de koude kolen, de WSM in elkaar zetten en het vies worden is begonnen  :)

20150726_130624.jpg


Na een half uurtje zat de WSM steady op de 107 graden.  Deze temp heeft hij de eerste 2 uur van de " 2-1- 0,45 " manier vastgehouden.

20150726_142024.jpg


Na 2 uurtjes de ribben eraf en inpakken in folie met bruine suiker en aardbeien jam. ( helaas vergeten foto's te nemen )  Omdat de deksel eraf moest schoot de temp wel ff omhoog naar de 125 graden maar door de ff de lucht toevoer te knijpen ging hij snel weer terug naar de 110 graden.

Uurtje later de ribs er weer vanaf gehaald en uit de folie gehaald. Daarna nog een keer 45 minuten terug op de smoker en zie hier het resultaat  :9  ( zit weinig vlees op die Makro ribs )

20150726_170853.jpg


Na 10 minuten

20150726_172040.jpg
  ;)

Wat een geweldige smoker .  Hier ga ik nog veel plezier aan beleven.
 
Mooie run, knap ook dat een WSM zo uit de doos stabiel blijft. Die van mij moest eerst even vies worden voordat alle gaatjes dicht zaten voor stabiele temperatuur.

Oh, en je moet altijd wat te dromen houden h?, zo'n Primo XL staat ook hoog op mijn droomlijstje ;)
 
Ja ik was er blij mee dat hij meteen zo stabiel bleef  :)
 
Hmm, jammer. Hier doen de foto's het ook niet.

Wel benieuwd. Ga je ze nog ergens anders uploaden?
 
gefeliciteerd. WSM is idd een geweldig apparaat.
Heb je de waterpan nog gevuld met water?


kijk even naar je foto's. Die zijn niet zichtbaar. Ben best nieuwsgierig  :D
 
Foto's staan op Dropbox maar die heeft wat problemen  vandaag
 
Ok ff snel de linkjes naar de foto's anders gedaan. Nog steeds dropbox....kijken of ze nu wel blijven werken.
 
Mooie aanschaf, ik wacht ook nog op een mooie aanbieding :)

Heb je nog smaakverschil ontdekt tussen ketel-q-ribs en WSM ribs?
 
Ze waren in ieder geval wel malser dan op de ketel en de rookring was mooi aanwezig.
 
Mooi, klinkt als een verantwoorde aanschaf!
 
Een BBQ gerelateerde aanschaf is altijd verantwoord

Behalve die Primo dan.
 
Mijn zoon van 3 vind een primo ook verantwoord. Hij zei "primo is prima", die ga ik nog insturen als slagzin
 
Terug
Bovenaan Onderaan