- Berichten
- 193
Na het lezen van alle fantastische draadjes over PP moest het er ook maar eens van komen. Enkele weken al eens eigen rub en bbq saus gemaakt en zondag een stukje procureur van 800 gr. uit de vriezer gehaald en maandag in de rub gezet en ingepakt. Dinsdag iets later thuis dan de bedoeling was en daardoor om 18:15 begonnen. De dom temp. Op 120 gr. en het vlees indirect op het ei met een toevoeging van snippers appelhout.
En daarna werd het wachten. Het ei bleef perfect op temp tussen de 118 en 122 graden.
18:15 120 / 6
19:15 120 / 42
20:15 119 / 56
21:15 118 / 65
21:49 121 / 70
Hier heb ik de glaze erop gesmeerd en weer wachten. Het was inmiddels domker en helaas zijn de foto's met flitser gemaakt, en dat zie je
22:15 122 / 71
23:15 120 / 75
23:24 120 / 76
De bark was niet hard, eigenlijk nog veel te vloeibaar volgens mij. Zou dat komen doordat het een klein stuk vlees is en je te snel op 76 uitkomt. Ik weet het niet maar ja dat gaan we de volgende keer uitzoeken
Hierna heb ik het ingepakt in folie en weer wachten, het was al wat later en daardoor de tijden vergeten te noteren maar om 01:47 gaf de kerntemp. 89 graden aan en kon het van het ei. Ven naar de bark gekeken maar ook nu was het te vloeibaar
Ik heb de pork opnieuw ingepakt en laten afkoelen. En omdat ik toch eens naar bed wilde de volgende dag er PP van gemaakt.
Vanavond aten we dan eindelijk PP, even zachtjes opwarmen in de oven met de sappen uit de folie en daarna op een broodje met coleslaw. Lekker! Dit gaan we vaker maken en dan kijken of de bark beter kan.


En daarna werd het wachten. Het ei bleef perfect op temp tussen de 118 en 122 graden.
18:15 120 / 6
19:15 120 / 42
20:15 119 / 56
21:15 118 / 65
21:49 121 / 70
Hier heb ik de glaze erop gesmeerd en weer wachten. Het was inmiddels domker en helaas zijn de foto's met flitser gemaakt, en dat zie je



22:15 122 / 71
23:15 120 / 75
23:24 120 / 76
De bark was niet hard, eigenlijk nog veel te vloeibaar volgens mij. Zou dat komen doordat het een klein stuk vlees is en je te snel op 76 uitkomt. Ik weet het niet maar ja dat gaan we de volgende keer uitzoeken



Hierna heb ik het ingepakt in folie en weer wachten, het was al wat later en daardoor de tijden vergeten te noteren maar om 01:47 gaf de kerntemp. 89 graden aan en kon het van het ei. Ven naar de bark gekeken maar ook nu was het te vloeibaar


Ik heb de pork opnieuw ingepakt en laten afkoelen. En omdat ik toch eens naar bed wilde de volgende dag er PP van gemaakt.



Vanavond aten we dan eindelijk PP, even zachtjes opwarmen in de oven met de sappen uit de folie en daarna op een broodje met coleslaw. Lekker! Dit gaan we vaker maken en dan kijken of de bark beter kan.
