- Berichten
- 749
Vandaag was het dan zo ver! Ik kon mijn eerste run maken op mijn nieuwe Weber Master Touch GBS 57cm.
11:15 ding dong PostNL voor de deur met een enorme piepschuimen doos rara wat zou daar nou inzetten.
+- 3,5 kg Spareribs
+- 3,5 kg Boston Butt
Aangezien ik morgen groot ga uitpakken met Pulled Pork op de verjaardag van mijn vriendin moest ik toch even oefenen en zonder vlees zou natuurlijk erg jammer zijn dus ik heb voor mezelf een slab sparerib bereid.
Snel de kolenmand gevuld met briketten en stuk of 8 in de starter en snel aansteken. Ondertussen het membraan van de ribs verwijderd. Ik kwam erachter met lauw water laat het zo los.
Snel in een kant en klare Rub gezet voor varkensvlees en wachten totdat de briketten erop konden.
Voila moment van de waarheid briketten erop, warm laten worden en vlees met rookhout erop gedaan en boven de kolen 2 volle bakjes met water. Na 1,5 uur ingepakt met appelsap en 2uur laten stomen ondertussen naar de Sligro 2 zakken briketten gehaald en ma 2uurtjes uitgepakt en nog een uurtje op de Q en na een half uurtje afgelakt met een Santa Maria BBQ Saude Kentucky Whiskey en na een half uurtje was het zover!
En zie hieronder het bewijs:
11:15 ding dong PostNL voor de deur met een enorme piepschuimen doos rara wat zou daar nou inzetten.
+- 3,5 kg Spareribs
+- 3,5 kg Boston Butt
Aangezien ik morgen groot ga uitpakken met Pulled Pork op de verjaardag van mijn vriendin moest ik toch even oefenen en zonder vlees zou natuurlijk erg jammer zijn dus ik heb voor mezelf een slab sparerib bereid.
Snel de kolenmand gevuld met briketten en stuk of 8 in de starter en snel aansteken. Ondertussen het membraan van de ribs verwijderd. Ik kwam erachter met lauw water laat het zo los.
Snel in een kant en klare Rub gezet voor varkensvlees en wachten totdat de briketten erop konden.
Voila moment van de waarheid briketten erop, warm laten worden en vlees met rookhout erop gedaan en boven de kolen 2 volle bakjes met water. Na 1,5 uur ingepakt met appelsap en 2uur laten stomen ondertussen naar de Sligro 2 zakken briketten gehaald en ma 2uurtjes uitgepakt en nog een uurtje op de Q en na een half uurtje afgelakt met een Santa Maria BBQ Saude Kentucky Whiskey en na een half uurtje was het zover!
En zie hieronder het bewijs:








