- Berichten
- 126
Na een vervelende operatie, waardoor mijn barbecueseizoen veel te laat begonnen was naar mijn zin, had ik besloten om als eerste het project "pulled pork" te gaan doen op mijn hagelnieuwe weber Genesis.

Gisteravond de procureur ge?njecteerd met de injectiemix van noskos, echter gerubt, en later afgelakt met turnpike rub en saus.
Vanmorgen om 07:30 uur de barbecue aangeslingerd, zodat deze rond 8 uur op temperatuur zou zijn.

Om 07:45 uur mijn A-maze-N pellet tube smoker gevuld met een mix van appel en kersenpellets en aangestoken.
Wat een topding is dat zeg! Heeft ruim 4 uur gerookt, echt super.
De run begon super, mooie constante temperatuur, met nagenoeg geen schommelingen, en toen.....werd het 11:00 uur, en begon de zon volop te schijnen op mijn barbecue, waardoor de temperatuur als een malle omhoog schoot.
Ik kreeg de temperatuur niet meer op 121 graden, en ik had slechts alleen de linker brander aan.
Complete trukendoos open getrokken, stukje alu folie tussen bak en deksel, voor meer lucht van buitenaf, maar hier begon hij zo van te schommelen, dat het niet leuk meer was.
Uiteindelijk als noodgreep een gastronormbak gevuld met water, en deze er bij onder het deksel gezet, en toen kreeg ik de temperatuur weer naar beneden.

Uiteindelijk na 5 uur de procureur ingelakt met turnpike barbecue saus, en hierna nog eens 2 uur laten liggen. Daarna ingepakt in folie en door laten garen naar 88 graden.
Hierna opnieuw ingepakt in alu folie, en een uur laten rusten in een koelbox, met dit als resultaat:

Met 2 vorken uit elkaar getrokken:

En op een Turks bolletje:

Over de smaak: zoet, zoet, en nog eens zoet, geen pepertje aanwezig, wat mijns inziens wel had gemogen
Bark was een beetje chewy, dit komt waarschijnlijk omdat ik de bak met water heb toegevoegd om de temperatuur weer onder controle te krijgen. (Kan iemand mij ook zeggen of dit zo is?)
Over het proces: ik ben vanaf 11:00 uur continue aan het draaien geweest aan de knoppen, aangezien de temperatuur nogal schommelde, ik had een range tussen 110 en 130 graden gezet, en ben er slechts 1 keer buiten gelopen.
En dan wordt er wel eens gezegd dat mensen met gassers het makkelijk hebben, nou mooi niet dus
Al met al zou ik dit gerust nog een keer willen maken, maar dan in de winter, zodat de temperatuur beter te beheersen is, en zou ik een kruiderigere rub en saus nemen.
Ik hoop dat het genoeg is voor een stickertje!

Gisteravond de procureur ge?njecteerd met de injectiemix van noskos, echter gerubt, en later afgelakt met turnpike rub en saus.
Vanmorgen om 07:30 uur de barbecue aangeslingerd, zodat deze rond 8 uur op temperatuur zou zijn.

Om 07:45 uur mijn A-maze-N pellet tube smoker gevuld met een mix van appel en kersenpellets en aangestoken.
Wat een topding is dat zeg! Heeft ruim 4 uur gerookt, echt super.
De run begon super, mooie constante temperatuur, met nagenoeg geen schommelingen, en toen.....werd het 11:00 uur, en begon de zon volop te schijnen op mijn barbecue, waardoor de temperatuur als een malle omhoog schoot.
Ik kreeg de temperatuur niet meer op 121 graden, en ik had slechts alleen de linker brander aan.
Complete trukendoos open getrokken, stukje alu folie tussen bak en deksel, voor meer lucht van buitenaf, maar hier begon hij zo van te schommelen, dat het niet leuk meer was.
Uiteindelijk als noodgreep een gastronormbak gevuld met water, en deze er bij onder het deksel gezet, en toen kreeg ik de temperatuur weer naar beneden.

Uiteindelijk na 5 uur de procureur ingelakt met turnpike barbecue saus, en hierna nog eens 2 uur laten liggen. Daarna ingepakt in folie en door laten garen naar 88 graden.
Hierna opnieuw ingepakt in alu folie, en een uur laten rusten in een koelbox, met dit als resultaat:

Met 2 vorken uit elkaar getrokken:

En op een Turks bolletje:

Over de smaak: zoet, zoet, en nog eens zoet, geen pepertje aanwezig, wat mijns inziens wel had gemogen

Bark was een beetje chewy, dit komt waarschijnlijk omdat ik de bak met water heb toegevoegd om de temperatuur weer onder controle te krijgen. (Kan iemand mij ook zeggen of dit zo is?)
Over het proces: ik ben vanaf 11:00 uur continue aan het draaien geweest aan de knoppen, aangezien de temperatuur nogal schommelde, ik had een range tussen 110 en 130 graden gezet, en ben er slechts 1 keer buiten gelopen.
En dan wordt er wel eens gezegd dat mensen met gassers het makkelijk hebben, nou mooi niet dus

Al met al zou ik dit gerust nog een keer willen maken, maar dan in de winter, zodat de temperatuur beter te beheersen is, en zou ik een kruiderigere rub en saus nemen.
Ik hoop dat het genoeg is voor een stickertje!
