BasBQ
Beef en Steak

Low & Slow op de WGA?

 
 
 

santino

Stoker
Berichten
451
Hallo allemaal,

Weet iemand of het mogelijk is om met de WGA ook low & slow te gaan BBQ-en? Ik heb zelf een WGA en goed bekend met het feit dat je indirect kan doen op de WGA. Is dit "slechts" een kwestie van minder kolen?

 
in principe kan dit op de WGA, je moet dan maar weinig briketten gebruiken en af en toe bijvullen. En misschien een aluminium schermpje plaatsen. Maar het zal niet makkelijk zijn, is een kwestie van gewoon doen en proberen
 
tot nu toe gebruik ik indirect op de WGA alleen even om de kaas te smelten op een hamburger.. maar ik ga volgen
 
Op vakantie al eens gedaan alleen toen met houtskool.
Een derde gevuld met houtskool, aluminium folie tot ruim boven het rooster.
Ik heb mijn rooster doorgezaagd op een derde van de lengte.
Luchtgaten onderin aan 1 kant helemaal dicht en aan de andere kat aan de kant van de houtskool iets open.
De houtskool ook alleen in die hoek aangestoken.
Het luchtgat boven de houtskool helemaal dicht en de andere voor de helft open.
Temperatuur bij mijn vlees (stuk procureur) bleef keurig op 110 graden.
 
Bert zei:
Op vakantie al eens gedaan alleen toen met houtskool.
Een derde gevuld met houtskool, aluminium folie tot ruim boven het rooster.
Ik heb mijn rooster doorgezaagd op een derde van de lengte.
Luchtgaten onderin aan 1 kant helemaal dicht en aan de andere kat aan de kant van de houtskool iets open.
De houtskool ook alleen in die hoek aangestoken.
Het luchtgat boven de houtskool helemaal dicht en de andere voor de helft open.
Temperatuur bij mijn vlees (stuk procureur) bleef keurig op 110 graden.




Gaaf!! Moet ik ook een keer proberen.
 
En nu foto's van de eerste die pizza bakt op zijn WGA! =))
 
Lijkt me tot op zekere hoogte goed mogelijk. Ik zou niet voor een WGA kiezen bij een brisket of pp, maar voor een lekker hompje vlees of biestukje zal het prima dienst moeten doen.
Zou wel gaan voor 30/70 inrichting, denk dat 50/50 te warm word.
Ook zou ik kiezen voor houtskool i.p.v. briketten, die geven minder warmte af en zijn sneller klaar voor gebruik, waardoor je makkelijker kan spelen met de hoeveelheid.
 
structor zei:
Maccie zei:
Ivo-tje zei:
En nu foto's van de eerste die pizza bakt op zijn WGA! =))
dat is een leuke uitdaging

Ik zou een PP of brisket op de WGA ook erg stoer vinden!
Ja, dat is het zeker.
Ik zag laatst foto's voorbij komen van iemand die een BCC op een SJ klaarmaakte, dus zo zie je maar, alles is mogelijk.
 
Foto wedstrijd van juli.... Extreme WGA! =))
 
Ivo-tje zei:
Foto wedstrijd van juli.... Extreme WGA! =))

Ik zou zeggen doe eens mee met de foto wedstrijd, dan kan jij misschien het onderwerp in juli bepalen.
 
martyleach heeft ooit eens pizza gemaakt op de wga :

ItalianBratandartichpizzacooking.jpg
 
Low en slow is goed te doen op een WGA.
Ik heb pas geleden bij familie op de camping een beenham gemaakt.
Geen foto, dus niet gebeurt B-).
Een handje vol cocosbriketten aan de linkerkant, beenham aan de rechterkant.
Luchtrooster boven het vlees open en de schuiven onder iets wat scheef open.
Temperatuur bleef aardig stabiel op 130 graden.
Kortom, het is te doen.
 
Mike v R zei:
Ivo-tje zei:
Foto wedstrijd van juli.... Extreme WGA! =))

Ik zou zeggen doe eens mee met de foto wedstrijd, dan kan jij misschien het onderwerp in juli bepalen.

Soms doe ik mee... Maar goed, het onderwerp en de vrije tijd moeten er naar zijn.... :(
Vooral van die laatste kom ik de laatste tijd wat te kort soms...
 
Ivo-tje zei:
Foto wedstrijd van juli.... Extreme WGA! =))
Leuk idee!
Grootste ding wat ik ooit in mijn WGA heb gehad was deze kip, vorig jaar in Frankrijk:
20130617_194106_zps80066631.jpg

Was een forse boerderijdame van bijna 2 kilo. Gelukkig waren we samen, anders had ik 'm nooit opgekregen :D
Deze is ook redelijk traag gegaard, maar dat kwam meer omdat we lekker vino's zaten te tappen en ik op een gegeven moment dacht: "He, stond er niet iets op?" Maar het resultaat was uitermate smakelijk. Behalve het vel, dat was door de lange garing nogal rubberig en hard.
 
Wow, pure inspiratie hier!  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan