Beef en Steak

Louisiana Grilled Chicken

 

Timmeeh

Pitmaster
Berichten
670
Gisteren een heerlijk kippetje gemaakt volgens een recept van Julius Jaspers.

Gestart op vrijdag avond het vlinderen van de kip en met de natte pekel. Water, knoflook, sriracha, citroen-rasp en -sap, zout, honing, en een flinke scheut bourbon. Nog nooit eerder met bourbon gekookt, maar het rook in elk geval al erg lekker.

Na een nachtje zwemles kwam de dame er mooi uit.

IMG_0393.jpeg


Daarna een spicy rub gemaakt, en de kip hiermee helemaal ‘gerubt’. Dat rook al echt fantastisch.

IMG_0395.jpeg


Daarna mocht ze indirect een uurtje op de weber op ongeveer 190 graden, met een thermometertje in de borst.

IMG_0396.jpeg


IMG_0398.jpeg


Na een uurtje voorpret vanwege de heerlijke geur, mocht ze eraf.

IMG_0400.jpeg


Heerlijk knapperig korstje, goed pitje, lekker mals, gewoon helemaal zoals we hadden gehoopt. Gevlinderd blijft toch net wat meer mijn smaak dan beercan-chicken.

Al met al een heerlijk kippetje. Zeer geslaagd. Bedankt voor het lezen 🙂
 
Spatchcock Heaven!
 
Spatchcock zo lekker, mooie uitvoering
 
Lekker man
Wat voor kruiden heb je in de spicy rub gebruikt

Verstuurd vanaf mijn SM-S901B met Tapatalk
Dat is een goeie vraag. Dit:
2 tl zout
2 tl gerookt paprikapoeder
2 tl oregano
1 tl suiker
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl zwarte peper
½ tl gedroogde chilipepers

Voor de zwarte peper heb ik Kolenboertje pepermix gebruikt. Voor het zout onbewerkt zeezout.
 
Terug
Bovenaan Onderaan