- Berichten
- 668
Gisteren een heerlijk kippetje gemaakt volgens een recept van Julius Jaspers.
Gestart op vrijdag avond het vlinderen van de kip en met de natte pekel. Water, knoflook, sriracha, citroen-rasp en -sap, zout, honing, en een flinke scheut bourbon. Nog nooit eerder met bourbon gekookt, maar het rook in elk geval al erg lekker.
Na een nachtje zwemles kwam de dame er mooi uit.
Daarna een spicy rub gemaakt, en de kip hiermee helemaal ‘gerubt’. Dat rook al echt fantastisch.
Daarna mocht ze indirect een uurtje op de weber op ongeveer 190 graden, met een thermometertje in de borst.
Na een uurtje voorpret vanwege de heerlijke geur, mocht ze eraf.
Heerlijk knapperig korstje, goed pitje, lekker mals, gewoon helemaal zoals we hadden gehoopt. Gevlinderd blijft toch net wat meer mijn smaak dan beercan-chicken.
Al met al een heerlijk kippetje. Zeer geslaagd. Bedankt voor het lezen
Gestart op vrijdag avond het vlinderen van de kip en met de natte pekel. Water, knoflook, sriracha, citroen-rasp en -sap, zout, honing, en een flinke scheut bourbon. Nog nooit eerder met bourbon gekookt, maar het rook in elk geval al erg lekker.
Na een nachtje zwemles kwam de dame er mooi uit.
Daarna een spicy rub gemaakt, en de kip hiermee helemaal ‘gerubt’. Dat rook al echt fantastisch.
Daarna mocht ze indirect een uurtje op de weber op ongeveer 190 graden, met een thermometertje in de borst.
Na een uurtje voorpret vanwege de heerlijke geur, mocht ze eraf.
Heerlijk knapperig korstje, goed pitje, lekker mals, gewoon helemaal zoals we hadden gehoopt. Gevlinderd blijft toch net wat meer mijn smaak dan beercan-chicken.
Al met al een heerlijk kippetje. Zeer geslaagd. Bedankt voor het lezen