- Berichten
- 37
Vandaag eindelijk eens tijd gemaakt voor een PP run.
Deze ligt (helaas) al geruime tijd in de vriezer te wachten op een beetje rook.
Mooie aanbieding mee kunnen pakken bij een van de bekende groothandels, €5,50 per kilo kon ik het niet voor laten liggen. Vandaag dus een kilo of 5,5 op de smoker.
Donderdagochtend uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd om te ontdooien, gisteravond in de rub gezet en hij ligt er nu een half uurtje op.
Precies op tijd om vanavond met één gast te genieten van een heerlijk stukje BBQ. De rub heb ik zelf samengesteld aan hand van het recept van Meathead Goldwyn, er liggen nu twee blokjes eiken en twee blokjes kers op de briketten.
Ben benieuwd hoe het dit keer gaat. Tot nu toe (een run of 7/8 in de afgelopen twee jaar) alleen maar gebruik gemaakt van de Weber briketten. Ooit een zakje gekregen en toen dacht ik 'het werkte goed, waarom veranderen? Andere briketten werken misschien toch weer anders' maar helaas waren die nu nergens in de regio te krijgen. Uiteindelijk ben ik gesetteld op een zak van de plaatselijke bouwmarkt. Eens kijken hoe dat zich gedraagt.
We koken op een barbecook Oskar, ietwat aangepast met kachelband op plekken waar hij veel valse lucht trok. Nu reageert hij op iedere millimeter die ik een schuifje open of dicht zet, fantastisch.
Ik heb één thermometer pen in een van de nekken zitten, de ander in de ketel en dit staat via bluetooth in verbinding met mijn oude telefoon als 'remote'. De temperatuur wil ik tussen de 105 en 115 houden. Als de nieuwe briketjes zich een beetje gedragen moet dit geen probleem zijn. In tegenstelling tot wat het plaatje hier onder laat zien stabiliseert hij nu rond de 110 graden.
Deze ligt (helaas) al geruime tijd in de vriezer te wachten op een beetje rook.
Mooie aanbieding mee kunnen pakken bij een van de bekende groothandels, €5,50 per kilo kon ik het niet voor laten liggen. Vandaag dus een kilo of 5,5 op de smoker.
Donderdagochtend uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd om te ontdooien, gisteravond in de rub gezet en hij ligt er nu een half uurtje op.
Precies op tijd om vanavond met één gast te genieten van een heerlijk stukje BBQ. De rub heb ik zelf samengesteld aan hand van het recept van Meathead Goldwyn, er liggen nu twee blokjes eiken en twee blokjes kers op de briketten.
Ben benieuwd hoe het dit keer gaat. Tot nu toe (een run of 7/8 in de afgelopen twee jaar) alleen maar gebruik gemaakt van de Weber briketten. Ooit een zakje gekregen en toen dacht ik 'het werkte goed, waarom veranderen? Andere briketten werken misschien toch weer anders' maar helaas waren die nu nergens in de regio te krijgen. Uiteindelijk ben ik gesetteld op een zak van de plaatselijke bouwmarkt. Eens kijken hoe dat zich gedraagt.
We koken op een barbecook Oskar, ietwat aangepast met kachelband op plekken waar hij veel valse lucht trok. Nu reageert hij op iedere millimeter die ik een schuifje open of dicht zet, fantastisch.

Ik heb één thermometer pen in een van de nekken zitten, de ander in de ketel en dit staat via bluetooth in verbinding met mijn oude telefoon als 'remote'. De temperatuur wil ik tussen de 105 en 115 houden. Als de nieuwe briketjes zich een beetje gedragen moet dit geen probleem zijn. In tegenstelling tot wat het plaatje hier onder laat zien stabiliseert hij nu rond de 110 graden.