- Berichten
- 69
Misschien is het hier vloeken in de kerk, maar ik krijg steeds meer voorkeur voor BBQ recepten waarbij de gerechten met zo min mogelijk toevoegingen worden bereid. In feite dus alleen gebruik van vuur, rook en evt wat lichte accenten zoals dille op de zalm en een beetje pezo of hooguit wat cayennepeper op de picanha.
Afgelopen weekend heb ik weer lekker spareribs 'gesnoept', maar het staat me tegen hoeveel zout, suiker en ander spul ik had gebruikt zoals die ook in bijna alle recepten op dit forum terugkomen.
De spareribs waren van goede kwaliteit dus enorm zonde om de smaak compleet te laten overheersen door alle toevoegingen. Moink balls lak ik hooguit minimaal af en ik moet er niet aan denken dat ik ze ook nog in de frambozenjam moet dopen. Doodzonde van de zorgvuldige bereiding en de fijne gehakt/rook/spek/kaas smaak; kosten/calorieën toename bij dit soort bereidingen laat ik dan nog maar even buiten beschouwing.
Kortom, less is more, zoals dat in een kwaliteitsrestaurant ook doorgaans het geval is, en niet zoals het eetcafé waar de muffe diepvrieszalm wordt gecamoufleerd door een vette botersaus.
Zijn er hier meer liefhebbers van een basic (caloriearme) bereidingswijze waarbij de kwaliteit van de gegrilde vlees/vis/groente zelf centraal blijft staan? Zoja welke eenvoudige verrassende combinatie met een bepaald kruid/specerij/rookhout is leuk om hier te delen?
Afgelopen weekend heb ik weer lekker spareribs 'gesnoept', maar het staat me tegen hoeveel zout, suiker en ander spul ik had gebruikt zoals die ook in bijna alle recepten op dit forum terugkomen.
De spareribs waren van goede kwaliteit dus enorm zonde om de smaak compleet te laten overheersen door alle toevoegingen. Moink balls lak ik hooguit minimaal af en ik moet er niet aan denken dat ik ze ook nog in de frambozenjam moet dopen. Doodzonde van de zorgvuldige bereiding en de fijne gehakt/rook/spek/kaas smaak; kosten/calorieën toename bij dit soort bereidingen laat ik dan nog maar even buiten beschouwing.
Kortom, less is more, zoals dat in een kwaliteitsrestaurant ook doorgaans het geval is, en niet zoals het eetcafé waar de muffe diepvrieszalm wordt gecamoufleerd door een vette botersaus.
Zijn er hier meer liefhebbers van een basic (caloriearme) bereidingswijze waarbij de kwaliteit van de gegrilde vlees/vis/groente zelf centraal blijft staan? Zoja welke eenvoudige verrassende combinatie met een bepaald kruid/specerij/rookhout is leuk om hier te delen?
Laatst bewerkt: