- Berichten
- 4.056
Vandaag kijk ik in de koelkast om eens te kijken wat ik ga eten. Het valt me meteen op dat ik nogal wat aangebroken verpakkingen heb liggen. Hmmm? hier moet ik dus iets mee gaan voordat Mr Kliko deze verorbert. ;D Dus alles bij elkaar gelegd en gezocht naar Inspiratie, en op de leftovers Empanade gekomen.
Dus de laatste 2 aardappels gekookt, Hier 1 van de 2 laatste eieren bij gedaan. Knoflook, ui, en Wortel mix gemaakt. 4 rest plakjes Bacon kort gebakken en hierna meteen in het vet een Tartaartje kort rul gebakken. Dit alles klein gesneden en bij elkaar gedaan met een laatste restje geraspte kaas. Dit nog een keer vermengd met het onderste uit een Jack Daniels BBQ saus flesje. Dan krijg je dus dit :

Dit mengsel op een stukje bladerdeeg gelegd, want jawel er lagen ook nog 2 aangebroken verpakkingen hiervan in de vriezer ???

Samengevouwen en de rand met een vork dichtgeprikt. Met een beetje water het randje afgesmeerd en hierna met het laatste ei (voor diegene die goed opgelet hebben hierboven
) alles nog een keer bestreken

Dit alles op een BBQ van ongeveer 200 graden gelegd. (beetje vouwen want het siliconen bakvel was te breed.)

En na grofweg 20-30 minuteneen komen ze er lekker bruin en bol vanaf met een lekkere hete vulling (was maar goed dat ik eerst keek voordat ik een overmoedige hap nam ??? )
Hoe was het? Nou voor een leftover snel in elkaar geflanst idee zijn ze erg goed bevallen!
De buren waren het hier mee eens want mijn ogen waren groter dan mijn maag. Dus heb ik er ff 2 over de schutting gegooid. Tsja je moet toch iets om een goed contact te houden.
Ik ga ze iig nog een keer maken, beetje spelen met de vulling kan altijd nog. Ik kijk wel wat er dan uitkomt.
Groeten Mike
Dus de laatste 2 aardappels gekookt, Hier 1 van de 2 laatste eieren bij gedaan. Knoflook, ui, en Wortel mix gemaakt. 4 rest plakjes Bacon kort gebakken en hierna meteen in het vet een Tartaartje kort rul gebakken. Dit alles klein gesneden en bij elkaar gedaan met een laatste restje geraspte kaas. Dit nog een keer vermengd met het onderste uit een Jack Daniels BBQ saus flesje. Dan krijg je dus dit :

Dit mengsel op een stukje bladerdeeg gelegd, want jawel er lagen ook nog 2 aangebroken verpakkingen hiervan in de vriezer ???

Samengevouwen en de rand met een vork dichtgeprikt. Met een beetje water het randje afgesmeerd en hierna met het laatste ei (voor diegene die goed opgelet hebben hierboven


Dit alles op een BBQ van ongeveer 200 graden gelegd. (beetje vouwen want het siliconen bakvel was te breed.)

En na grofweg 20-30 minuteneen komen ze er lekker bruin en bol vanaf met een lekkere hete vulling (was maar goed dat ik eerst keek voordat ik een overmoedige hap nam ??? )

Hoe was het? Nou voor een leftover snel in elkaar geflanst idee zijn ze erg goed bevallen!
De buren waren het hier mee eens want mijn ogen waren groter dan mijn maag. Dus heb ik er ff 2 over de schutting gegooid. Tsja je moet toch iets om een goed contact te houden.

Ik ga ze iig nog een keer maken, beetje spelen met de vulling kan altijd nog. Ik kijk wel wat er dan uitkomt.
Groeten Mike