- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's,
Enige tijd geleden bleek er lamsfilet in mijn winkelwagentje gevallen te zijn. Kon het niet over mijn hart verkrijgen om het terug te leggen en vandaag mocht het eindelijk op de bbq.
Ik heb hiervoor het recept van Mac's BBQ Pit aangehouden
www.macsbbqpit.com
Ten opzichte van het recept het volgende afgeweken:
ipv granaatappel melasse is er balsamico crema gebruikt
bij het yoghurtsausje zijn wat kleine teentjes knoflook toegevoegd
bij de rub is een halve theelepel knoflookpoeder toegevoegd
De pic's
De yoghurtsaus, met munt uit eigen tuin
De rub en het yoghurt-mosterd basis
Lamsfiletjes insmeren met het yoghurt-mosterd mengsel en daarna rubben
En dan, hup op het rooster. Eerst ff direct, daarna nog ff indirect met een klein stukje appelhout tot een kern van ca 62gr
En klaar
Op het bordje
En als toetje ananas sticks
www.bbqgenootschap.nl
Wat hebben we weer heerlijk gegeten. Nu lekker uitbuiken tijdens het onweer
De lamsfilet en ananas zijn beide een echte aanrader. Verkijk jezelf er niet op, de lamsfilet is snel klaar. Het was dus nog ff aanpoten met de sla en krieltjes
Bedankt voor het kijken
Rick
Enige tijd geleden bleek er lamsfilet in mijn winkelwagentje gevallen te zijn. Kon het niet over mijn hart verkrijgen om het terug te leggen en vandaag mocht het eindelijk op de bbq.
Ik heb hiervoor het recept van Mac's BBQ Pit aangehouden

Lamsfilet met yoghurt en granaatappel
Lamsfilet is heel goed geschikt om op de barbecue te maken, en deze combinatie met yoghurt en granaatappel, maakt het feestje dan ook helemaal af.

Ten opzichte van het recept het volgende afgeweken:
ipv granaatappel melasse is er balsamico crema gebruikt
bij het yoghurtsausje zijn wat kleine teentjes knoflook toegevoegd
bij de rub is een halve theelepel knoflookpoeder toegevoegd
De pic's
De yoghurtsaus, met munt uit eigen tuin
De rub en het yoghurt-mosterd basis
Lamsfiletjes insmeren met het yoghurt-mosterd mengsel en daarna rubben
En dan, hup op het rooster. Eerst ff direct, daarna nog ff indirect met een klein stukje appelhout tot een kern van ca 62gr
En klaar
Op het bordje
En als toetje ananas sticks
Gekarameliseerde ananas sticks
Een zoete after bbq. Zachte ananas sticks met je bolletje (favoriete) ijs. Lekker simpel en laat de oogjes glinsteren. ingrediënten: 1 (rijpe) ananas 2 eetlepels Basterdsuiker 2 eetlepels witte suiker 2 eetlepels kaneel Stokjes (geweekt in water of je favoriete vloeistof) BBQ: Restwarmte...

Wat hebben we weer heerlijk gegeten. Nu lekker uitbuiken tijdens het onweer

De lamsfilet en ananas zijn beide een echte aanrader. Verkijk jezelf er niet op, de lamsfilet is snel klaar. Het was dus nog ff aanpoten met de sla en krieltjes
Bedankt voor het kijken
Rick