Captain
Sprokkelaar
- Berichten
- 27
Een zoete after bbq. Zachte ananas sticks met je bolletje (favoriete) ijs.
Lekker simpel en laat de oogjes glinsteren.
ingrediënten:
1 (rijpe) ananas
2 eetlepels Basterdsuiker
2 eetlepels witte suiker
2 eetlepels kaneel
Stokjes (geweekt in water of je favoriete vloeistof)
BBQ:
Restwarmte van het bbqen. Hier zat ik rond de 110 graden. Ik wilde geen grilstrepen. +- 20min rustig wa
Uitvoering:
snij de kop en kont van de ananas. Snij de ananas in 8 gelijke stukken. Snij een reepje van de harde binnenkant weg +- 1 cm en snij de schil eraf.
Duw de saté prikker door de ananas zodat je een lolly creëert.
Schep de suikers + kaneel door elkaar en strooi deze over de ananas. Leg deze op de gril. En draai ze regelmatig.
Leg ze gestapeld op elkaar op een plankje. (Serveertip: doe de kuif van de ananas op het plankje voor de presentatie )
Foto’s:
- voordat ze de gril op gaan
- zo komen ze er af
- met een bolletje ijs
Laatst bewerkt door een moderator: