- Berichten
- 317
Na een succesvolle eerste PP van gisteren vandaag weer een oude vertrouwde, een malse lamsbout van circa 1,3kg. Het recept is eenvoudig, ruim van te voren kruiden met zoutvlokken, knoflook en rozemarijn. De knoflook en rozemarijn duw je in de gemaakte inkepingen.
In de tussentijd heb ik de houtoven aangestoken met beukenhout. Ik vind dat zelf eigenlijk het lekkerst.
In principe werkt de houtoven hetzelfde als de Weber bbq. Indirect doe je door het vuur aan de kant te schuiven en grillen op zeer hoge hitte doe je door de kooltjes (na wat geduld) onder een grillrek te leggen.
Bij de lamsbout kies ik meestal voor een variant waarbij ik in een gietijzerenpan de bout aanbraad, een keer omkeer en daarna nog een tijd met de deksel laat door pruttelen tot de bijbehorende kerntemperatuur. Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij circa 54C.
Inmiddels heeft de lamsbout een aardig kleurtje gekregen en is inmiddels ook al omgedraaid. Tijd om de deksel op de pan te doen en ook een pan met aardappeltjes erbij!
Na het bereiken van de kerntemperatuur kan de lamsbout uit de oven om nog even te rusten.
Na het rusten weer een erg smakelijk resultaat!

In de tussentijd heb ik de houtoven aangestoken met beukenhout. Ik vind dat zelf eigenlijk het lekkerst.

In principe werkt de houtoven hetzelfde als de Weber bbq. Indirect doe je door het vuur aan de kant te schuiven en grillen op zeer hoge hitte doe je door de kooltjes (na wat geduld) onder een grillrek te leggen.
Bij de lamsbout kies ik meestal voor een variant waarbij ik in een gietijzerenpan de bout aanbraad, een keer omkeer en daarna nog een tijd met de deksel laat door pruttelen tot de bijbehorende kerntemperatuur. Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij circa 54C.

Inmiddels heeft de lamsbout een aardig kleurtje gekregen en is inmiddels ook al omgedraaid. Tijd om de deksel op de pan te doen en ook een pan met aardappeltjes erbij!

Na het bereiken van de kerntemperatuur kan de lamsbout uit de oven om nog even te rusten.

Na het rusten weer een erg smakelijk resultaat!
