- Berichten
- 61
Gisteren Kreeftenolie gemaakt.
2 diepgevroren Canadese kreeften ontdaan van hun vlees, de maag en lever uit de kop en de pantsers fijn gehakt.
De Kingcrab poten eveneens opengeknipt en het vlees eruit gehaald en de pantsers fijn gehakt.
500ml Bertolli olijfolie in een kookpot, daarbij de pantsers, zout, 20 peperkorrels, tijm, 2 blaadjes laurier, Piet Huysentruit pikante viskruiden, beetje Tabasco, provencaalse kruiden en een fijn gehakt sjalotje.
Dit alles 30 minuten net niet laten koken, de laatste 5 min de laatste 500ml van de literfles olijfolie erbij en na 5 min vuur uit en 24 laten intrekken.
Vanmorgen de olie gezeefd, de fles staat nu nog onaangeroerd om nog fijne aanwezige deeltjes te laten bezinken, de pure roze olie giet ik dan straks af het bezinksel.
Man man man die geur, dat is om zot van te worden............................ B-)
Vanmiddag dan eerst stukken Frans brood doormidden gesneden en enkele met lookboter met daarop het kreeftenvlees en op andere het Kingcrab vlees bedruppeld met de olijfolie, anders stukken Frans brood ga ik wat kreeftenolie op het brood doen met daarop het kreeftenvlees op Kingcrabvlees ook bedruppeld met de kreeftenolie, benieuwd wat het lekkerst gaat zijn, ook enkele proberen met wat Mozarella kaas erover.
Dan heb ik van de Makro diepvries rauwe kreeftenstaarten, 2 halve per persoon.
Kruiden en besprenkelen met de kreeftenolie.............................
Ben benieuwd wat voor meerwaarde de kreeftenolie gaat geven
Heb er nog niet van geproefd, op een nuchtere maag gaat dat niet smaken me dunkt :-/
Foto's van dit festijn later op de avond of morgenvroeg :-O
2 diepgevroren Canadese kreeften ontdaan van hun vlees, de maag en lever uit de kop en de pantsers fijn gehakt.
De Kingcrab poten eveneens opengeknipt en het vlees eruit gehaald en de pantsers fijn gehakt.
500ml Bertolli olijfolie in een kookpot, daarbij de pantsers, zout, 20 peperkorrels, tijm, 2 blaadjes laurier, Piet Huysentruit pikante viskruiden, beetje Tabasco, provencaalse kruiden en een fijn gehakt sjalotje.
Dit alles 30 minuten net niet laten koken, de laatste 5 min de laatste 500ml van de literfles olijfolie erbij en na 5 min vuur uit en 24 laten intrekken.
Vanmorgen de olie gezeefd, de fles staat nu nog onaangeroerd om nog fijne aanwezige deeltjes te laten bezinken, de pure roze olie giet ik dan straks af het bezinksel.
Man man man die geur, dat is om zot van te worden............................ B-)
Vanmiddag dan eerst stukken Frans brood doormidden gesneden en enkele met lookboter met daarop het kreeftenvlees en op andere het Kingcrab vlees bedruppeld met de olijfolie, anders stukken Frans brood ga ik wat kreeftenolie op het brood doen met daarop het kreeftenvlees op Kingcrabvlees ook bedruppeld met de kreeftenolie, benieuwd wat het lekkerst gaat zijn, ook enkele proberen met wat Mozarella kaas erover.
Dan heb ik van de Makro diepvries rauwe kreeftenstaarten, 2 halve per persoon.
Kruiden en besprenkelen met de kreeftenolie.............................
Ben benieuwd wat voor meerwaarde de kreeftenolie gaat geven

Heb er nog niet van geproefd, op een nuchtere maag gaat dat niet smaken me dunkt :-/

Foto's van dit festijn later op de avond of morgenvroeg :-O