- Berichten
- 12.056
Vandaag een experimentje gedaan van iets dat al ruim een jaar op mijn ?to Q? stond, bevroren steaks grillen.
Ik was dit op een paar Amerikaanse sites tegen gekomen. Je neemt een bevroren steak en gooit die op een loeihete barbecue.
Je krijgt op die manier een mooie korst omdat je de steak langer kunt laten liggen. Ook heb je veel minder last van de zogenaamde bull?s eye, de grijze rand aan de buitenkant omdat het vlees langzamer opwarmt.
Ik heb ze tot medium gegaard en ik moet zeggen dat het een zeer geslaagd experiment is
Mooi knapperig aan de buitenkant, egaal gegaard aan de binnenkant.
Ik was dit op een paar Amerikaanse sites tegen gekomen. Je neemt een bevroren steak en gooit die op een loeihete barbecue.

Je krijgt op die manier een mooie korst omdat je de steak langer kunt laten liggen. Ook heb je veel minder last van de zogenaamde bull?s eye, de grijze rand aan de buitenkant omdat het vlees langzamer opwarmt.

Ik heb ze tot medium gegaard en ik moet zeggen dat het een zeer geslaagd experiment is

Mooi knapperig aan de buitenkant, egaal gegaard aan de binnenkant.
