- Berichten
- 12.056
Ik zit nog steeds in mijn Koreaanse fase en kwam een recept van Stephen Raichlen tegen voor Koreaanse pulled pork.
De saus en de marinade waren op basis van gochujang, een gefermenteerde peperpasta die waanzinnig lekker is.
Stephen raadt in zijn recept verder aan om sriracha en Thai sweet chili saus erbij te serveren. Dat leek me teveel van het goede aan hete dingen. Dus heb ik zelf voor kimchi mayonaise en white sauce gekozen. Dingen die ik voor mijn Koreaanse kippenvleugels en burger heb gebruikt.
Het eindresultaat was mijn lekkerste pulled pork tot nu toe. Pittig door de gochujang, de kimchi mayo, white sauce en ingelegde komkommer geven verkoeling. En dan is er nog de funky gefermenteerde smaak die door een deel van de ingredi?nten loopt. Echt super lekker!
De saus en de marinade waren op basis van gochujang, een gefermenteerde peperpasta die waanzinnig lekker is.
Stephen raadt in zijn recept verder aan om sriracha en Thai sweet chili saus erbij te serveren. Dat leek me teveel van het goede aan hete dingen. Dus heb ik zelf voor kimchi mayonaise en white sauce gekozen. Dingen die ik voor mijn Koreaanse kippenvleugels en burger heb gebruikt.
Het eindresultaat was mijn lekkerste pulled pork tot nu toe. Pittig door de gochujang, de kimchi mayo, white sauce en ingelegde komkommer geven verkoeling. En dan is er nog de funky gefermenteerde smaak die door een deel van de ingredi?nten loopt. Echt super lekker!





