Nou daar komt die dan.
In mijn enthousiasme een volle starter briketten recht onder de Koreaanse bbq-plaat neergelegd. Ik dacht het ding loeiend heet te moeten stoken. Bij het eerste gerecht, de garnalen ging dat nog wel. Die dingen waren in een luttele 2 minuten gaar. Had wel moeite om ze op de koepelvormige plaat te houden. Door de gebruikte marinade gleden die steeds naar de zijkanten.
De garnalen zagen er mooi uit en smaakten opperbest. Zeker voor herhaling vatbaar.
Vervolgen de kippepootjes erop. Oeps dat ging dus veel te hard. Kip dreigde te verbranden dus maar snel ernaast gelegd en indirect bereid aan het eind nog even op de plaat gelegd. Kip smaakte heerlijk.
Ietwat wijzer geworden de plaat eraf gehaald en de briketten onder de plaat vandaan geveegd naar de zijkanten. Vervolgens het spek erop. Had hiervoor twee verschillende marinades. De char siu beviel me nog het meeste.
Deze keer ging het al een stuk beter hoewel de plaat nog iets te warm was.
Overpeinzingen.. Garnalen prima. Kip niet meer doen. Spek ok. Geen. vlammen omdat het vet en marinade in de rand van de plaat druipt.
Het ding is bedoeld voor zwaar (nat) gemarineerde zaken. Doordat ik de briketten in eerste instantie onder de plaat had werd dat ding veel te heet hierdoor verkoolden de marinade van de garnalen en ik moet nog zien hoe ik dat ding weer schoon krijg.
Het zit erg vast, misschien in de oven en die dan op de schoonbrandstand zetten.
Ik heb nu niet echt een goed gevoel bij dit ding. Ik zou het nu nog zeker geen aanrader willen noemen. Maar wie weet vindt ik er door te blijven experimenteren wel een leuke toepassing voor.
Vandaag maar weer gewoon low and slow ribbels op de Q dat bevalt me nog het beste, heb je ook tijd voor een biertje en hoef je alles niet om de minuut om te draaien.