BasBQ
Beef en Steak

Kokosbriketten kamado

Ik zie dat soort berichten ook, ik ga dan maar vanuit wat de échte experts erover zeggen, in mijn geval de fabrikant:

Bekijk bijlage 12523
Dank voor je aanvulling. Zelf ook bezitter van een Bastard dus prima lijkt mij.
De reden dat ik het vraag is als volgt; ik merk bij o.a. Spareribs op low&slow (zowel rund, kalf als varken) telkens een redelijk onaangename as of rook smaak. Ik gebruik al een tijd de Marabu kolen van Black Ranch. Vandaar mijn idee om eens kokos briketten te gaan proberen.
Overigens heb ik na de laatste onaangename ervaring wel volledig mijn Bastard schoon gebrand op 400graden (de eerste keer pas, anderhalf jaar oud) Wellicht is de onaangename smaak de volgende keer weg. Ik ben benieuwd...
 
Dank voor je aanvulling. Zelf ook bezitter van een Bastard dus prima lijkt mij.
De reden dat ik het vraag is als volgt; ik merk bij o.a. Spareribs op low&slow (zowel rund, kalf als varken) telkens een redelijk onaangename as of rook smaak. Ik gebruik al een tijd de Marabu kolen van Black Ranch. Vandaar mijn idee om eens kokos briketten te gaan proberen.
Overigens heb ik na de laatste onaangename ervaring wel volledig mijn Bastard schoon gebrand op 400graden (de eerste keer pas, anderhalf jaar oud) Wellicht is de onaangename smaak de volgende keer weg. Ik ben benieuwd...

Het kan ook door het houtskool komen. Volgens mij staat/stond Marabu van Black Ranch hierom bekend. Ik weet niet waar je vandaan komt, anders heb ik nog wel wat houtskool zodat je kan testen of het daaraan ligt.
 
Het kan ook door het houtskool komen. Volgens mij staat/stond Marabu van Black Ranch hierom bekend. Ik weet niet waar je vandaan komt, anders heb ik nog wel wat houtskool zodat je kan testen of het daaraan ligt.

Aha, vandaar. Zijn er soorten die weinig en nagenoeg geen smaak afgeven? Less is more denk ik maar altijd. Als ik een rooksmaak wil, voeg ik wel extra rookhout toe. Heb jij tips?
Ik kom overigens uit een dorpje in de Achterhoek, regio Doetinchem.
 
Aha, vandaar. Zijn er soorten die weinig en nagenoeg geen smaak afgeven? Less is more denk ik maar altijd. Als ik een rooksmaak wil, voeg ik wel extra rookhout toe. Heb jij tips?
Ik kom overigens uit een dorpje in de Achterhoek, regio Doetinchem.
Ik weet niet of je ze al hebt gebruikt want ze zijn heel bekend, maar ik gebruik houtskool van Dammers, vgm de Restaurant versie. Mijn vriendin houdt niet van rook smaak en proeft niks. Ik zelf ook niet.
 
Aha, vandaar. Zijn er soorten die weinig en nagenoeg geen smaak afgeven? Less is more denk ik maar altijd. Als ik een rooksmaak wil, voeg ik wel extra rookhout toe. Heb jij tips?
Ik kom overigens uit een dorpje in de Achterhoek, regio Doetinchem.

Ik ben heel erg tevreden over het houtskool van houtskool.nl. Mocht je eens in de buurt van Arnhem komen (Velp om precies te zijn), dan kan je altijd wat ophalen. Momenteel heb ik Eucalyptus van houtskool.nl, deze heb ik alleen nog niet gebruikt. Hiervoor had ik een doos Zuid Afrikaans en Marabu. De Zuid Afrikaanse was echt top.
 
Ik meng regelmatig, gaat prima bij low and slow, nooit een probleem gehad.
(ik heb wel altijd gemengd, zal ook een keer puur briketten proberen)
 
Ik weet niet of je ze al hebt gebruikt want ze zijn heel bekend, maar ik gebruik houtskool van Dammers, vgm de Restaurant versie. Mijn vriendin houdt niet van rook smaak en proeft niks. Ik zelf ook niet.
Yes, ik ken ze. De allereerste keer gehad. Inderdaad prima kolen, maar weer eens een zak halen.

Ik ben heel erg tevreden over het houtskool van houtskool.nl. Mocht je eens in de buurt van Arnhem komen (Velp om precies te zijn), dan kan je altijd wat ophalen. Momenteel heb ik Eucalyptus van houtskool.nl, deze heb ik alleen nog niet gebruikt. Hiervoor had ik een doos Zuid Afrikaans en Marabu. De Zuid Afrikaanse was echt top.
Hoe is de Zuid Afrikaanse mbt hardheid en qua rookontwikkeling/smaak?
Thnx voor ‘t aanbod, ben zelf regelmatig voor m’n werk in omgeving Arnhem. Ik ga eerst even wat soorten uitzoeken en gewoon proberen en even kijken hoe het gaat. Thnx voor ‘t aanbod!
 
Yes, ik ken ze. De allereerste keer gehad. Inderdaad prima kolen, maar weer eens een zak halen.


Hoe is de Zuid Afrikaanse mbt hardheid en qua rookontwikkeling/smaak?
Thnx voor ‘t aanbod, ben zelf regelmatig voor m’n werk in omgeving Arnhem. Ik ga eerst even wat soorten uitzoeken en gewoon proberen en even kijken hoe het gaat. Thnx voor ‘t aanbod!
Zuid Afrikaans is aardig hard. Rookontwikkeling en smaak zijn nihil. Je zou Laurens van houtskool.nl kunnen benaderen. Hij is heel erg aardig en geeft met alle liefde advies.
 
Waar het om gaat is de bewering dat het niet kan/mag. Het kan wel degelijk, en het mag ook volgens de voorwaarden.
 
Ik zie dat soort berichten ook, ik ga dan maar vanuit wat de échte experts erover zeggen, in mijn geval de fabrikant:

Bekijk bijlage 12523
.... Nouja, laten we in dat geval er iets tegenaan gooien; het zijn vooral experts in het fabriceren van bbq's, niet zozeer in het gebruik ervan.

Uiteraard staat het je vrij om te doen en laten wat je goed dunkt, beide zou kunnen. Al gaat bij veruit de meesten de voorkeur uit naar houtskool
 
Terug
Bovenaan Onderaan