Beef en Steak

Kogel biefstuk spiesen

Dr. Truffel

Vuurmaker
Berichten
51
Beste,

Voor mijn eerste eigen BBQ wil ik biefstuk spiesen maken, ik heb kogelbiefstuk gekocht wat nu net een weekje in de diepvries ligt. Ik gebruik een Weber smokey Joe 37cm die ik nu grondig reinig (2e hands). Ik heb nog geen briketten, kolen of ander spul en weet ook niet hoe ik het moet doen met alles.

Wie kan mij vertellen welke brandstof ik nodig ben, welke marinade of iets (liefst iets richting Japans), of er groente bij de spiesen past en hoe ik het moet bereiden? Ondanks dat ik totaal niet kan koken heb ik wel een kast vol met kruiden en etc, maar verder geen idee wat lekker is.

Bij voorbaat dank.
 
En brandstof: voor de Smokey Joe gebruik ik Acacia, omdat dit snel en heet brandt. In de andere draadjes is al genoeg gezegd over het lucht-management, en dat klopt allemaal. Ik ondervond het minste hinder hiervan met deze houtskool.
 
Aan houtskool was de keuze eigen merk van bouwmarkten of welkoop, en daarnaast Weber. Omdat de keuze beperkt is heb ik nu een zakje weber gedaan voor deze spiesen.

Biefstukje ligt te ontdooien in de koelkast en zal de marinade spullen verzamelen. Morgen mijn eerste poging tot BBq-en.

Als het goed is moeten de spiesen heet en heel kort aan alle kanten. En voor de rest zal ik nog even extra inlezen.

IMG_3967.jpeg
 
Vandaag de grote dag voor mij om zelf voor de eerste keer iets op een bbq te maken. Heb er zin in en ga straks de marinade klaarmaken van het recept van @Ewald

IMG_3985.jpeg


IMG_3987.jpeg


IMG_3988.jpeg


Uurtje of twee wachten nu, heb het vlees overgezet in een rvs kom zodat het beter onder de marinade komt. Af en toe even doorroeren en ben benieuwd straks.

Begin er in elke geval al vrolijk van te worden en heb er zin in.
 
Laatst bewerkt:
Zal aan het einde van de dag wel een verslagje schrijven ✍️ met het eind resultaat.

En voor nu uitzoeken hoe ik Dorado 🐟 ga maken op de bbq. Die wil ik doen voor de foto wedstrijd 📷
 
De smaak is het lekkerste wat ik ooit gehad heb aan vlees, het overtreft alles! Mijn grill kunsten voor medium rare moet ik nog flink oefenen en heb drie pogingen gedaan van te gaar en lichtelijk gebrand, naar rauw maar mooi van buiten met grill strepen, en dit was de laatste poging die langer had moeten rusten op temperatuur om te garen (moet een meter aanschaffen).

Vanavond verslag in het juiste rubriek met alle foto’s.

IMG_4007.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan