Beef en Steak

Kogel biefstuk spiesen

Dr. Truffel

Sprokkelaar
Berichten
44
Beste,

Voor mijn eerste eigen BBQ wil ik biefstuk spiesen maken, ik heb kogelbiefstuk gekocht wat nu net een weekje in de diepvries ligt. Ik gebruik een Weber smokey Joe 37cm die ik nu grondig reinig (2e hands). Ik heb nog geen briketten, kolen of ander spul en weet ook niet hoe ik het moet doen met alles.

Wie kan mij vertellen welke brandstof ik nodig ben, welke marinade of iets (liefst iets richting Japans), of er groente bij de spiesen past en hoe ik het moet bereiden? Ondanks dat ik totaal niet kan koken heb ik wel een kast vol met kruiden en etc, maar verder geen idee wat lekker is.

Bij voorbaat dank.
 
En brandstof: voor de Smokey Joe gebruik ik Acacia, omdat dit snel en heet brandt. In de andere draadjes is al genoeg gezegd over het lucht-management, en dat klopt allemaal. Ik ondervond het minste hinder hiervan met deze houtskool.
 
Aan houtskool was de keuze eigen merk van bouwmarkten of welkoop, en daarnaast Weber. Omdat de keuze beperkt is heb ik nu een zakje weber gedaan voor deze spiesen.

Biefstukje ligt te ontdooien in de koelkast en zal de marinade spullen verzamelen. Morgen mijn eerste poging tot BBq-en.

Als het goed is moeten de spiesen heet en heel kort aan alle kanten. En voor de rest zal ik nog even extra inlezen.

IMG_3967.jpeg
 
Vandaag de grote dag voor mij om zelf voor de eerste keer iets op een bbq te maken. Heb er zin in en ga straks de marinade klaarmaken van het recept van @Ewald
 
Terug
Bovenaan Onderaan