Morgen krijg ik heel de familie over de vloer voor een familiedag gecombineerd met het vieren van mijn 40e verjaardag. Daarom gaan er wat kleine stukjes vlees op de bbq.
Bij Inamood een mooi stuk wagyu brisket van ruim 6 kilo besteld.
Stukje vlees een beetje schoon gemaakt (was niet veel nodig, er heeft een goede slager aan gewerkt).
Daarna nog twee procureurtjes. Daar hoefde ik helemaal niks aan te doen.
Op de brisket een rub a la goldees met peper, zout en Lawry’s. Op de procureur zelf een vrij standaard rubje in elkaar gedraaid.
En gezamenlijk op de chudbox. Gelijk experimenteren met een baffle plate erin. Tot nu toe lijkt het goed te werken. De temperatuur blijft met af en toe een blokje hout en wat kooltjes mooi rond de 125-135 graden. Het plan is om het vlees er rond 13 uur vannacht af te halen en dan tot morgenmiddag warm te houden in de oven op 60 graden. Ik hou jullie op de hoogte van het verdere verloop!
Bij Inamood een mooi stuk wagyu brisket van ruim 6 kilo besteld.
Stukje vlees een beetje schoon gemaakt (was niet veel nodig, er heeft een goede slager aan gewerkt).
Daarna nog twee procureurtjes. Daar hoefde ik helemaal niks aan te doen.
Op de brisket een rub a la goldees met peper, zout en Lawry’s. Op de procureur zelf een vrij standaard rubje in elkaar gedraaid.
En gezamenlijk op de chudbox. Gelijk experimenteren met een baffle plate erin. Tot nu toe lijkt het goed te werken. De temperatuur blijft met af en toe een blokje hout en wat kooltjes mooi rond de 125-135 graden. Het plan is om het vlees er rond 13 uur vannacht af te halen en dan tot morgenmiddag warm te houden in de oven op 60 graden. Ik hou jullie op de hoogte van het verdere verloop!