- Berichten
- 731
Ik BBQ al een tijdje een Weber 57 cm. Prima BBQ voor te grillen maar ik merk dat mijn low and slow sessies veel werk kosten. Oftewel steeds balanceren tussen te warm en te koud en iedere x min weer even langs moeten lopen om of te checken en of bij te stellen.
Nu heb ik nog 3 hanen in de vriezer liggen (vanuit het ei groot gebracht en ook zelf geslacht) en gaan er binnenkort 2 varkens naar de slacht dus zal ik de BBQ wat vaker moeten gaan gebruiken, maar wil ik niet de ganse tijd bij dat ding moeten blijven. Daarom wordt het tijd voor een kamado. Pelletgrill had gekund, maar ik heb liever iets meer flexibiliteit van de kamado tov het extra gemak. Wil hem voor zowel koud als warm roken gaan gebruiken en natuurlijk grillen.
Heb me al volop georiënteerd op het internet en besloten dat het een kamado joe classic gaat worden, maar in dat model zitten ook weer iets meer keus dan mij lief is.
Heb trouwens ook nog even getwijfeld of het toch niet een big joe moet zijn na het lezen van veel Amerikaanse fora. Maar na het zien dat iemand 6 kg brisket wist klaar te maken op een classic was ik eigenlijk wel overtuigd dat die big joe niet per se nodig is. Zeker niet omdat ik eigenlijk voornamelijk voor 4 personen BBQ.
Ik heb een lichte neiging naar de classic 3. Reden zijn de sloroller (betere warmte/rook verdeling en snellere baktijd) en het feit dat deze iets meer ruimte zou bieden onder de dome. Zeker voor mijn hanen die ik wil klaar maken is dat wel lekker. Ze zijn net wat te laat geslacht en wegen 3,5 kg per stuk dus een beetje extra hoogte is mooi meegenomen. Enige wat me tegen staat is de prijs, 600 euro meer is toch best een groot verschil. Daar kan ik best wat accessoires voor aanschaffen. Zelfs de big joe is nog goedkoper te vinden https://m.alternate.nl/Kamado-Joe/Big-Joe-barbecue/html/product/1528335
Dus vandaar de vraag aan de classic 3 gebruikers, hoe waardevol is die sloroller? En heb al eens met de heat deflectors gewerkt?
En wat was voor jou de reden om de classic 3 over de 2 te kiezen?
Nu heb ik nog 3 hanen in de vriezer liggen (vanuit het ei groot gebracht en ook zelf geslacht) en gaan er binnenkort 2 varkens naar de slacht dus zal ik de BBQ wat vaker moeten gaan gebruiken, maar wil ik niet de ganse tijd bij dat ding moeten blijven. Daarom wordt het tijd voor een kamado. Pelletgrill had gekund, maar ik heb liever iets meer flexibiliteit van de kamado tov het extra gemak. Wil hem voor zowel koud als warm roken gaan gebruiken en natuurlijk grillen.
Heb me al volop georiënteerd op het internet en besloten dat het een kamado joe classic gaat worden, maar in dat model zitten ook weer iets meer keus dan mij lief is.
Heb trouwens ook nog even getwijfeld of het toch niet een big joe moet zijn na het lezen van veel Amerikaanse fora. Maar na het zien dat iemand 6 kg brisket wist klaar te maken op een classic was ik eigenlijk wel overtuigd dat die big joe niet per se nodig is. Zeker niet omdat ik eigenlijk voornamelijk voor 4 personen BBQ.
Ik heb een lichte neiging naar de classic 3. Reden zijn de sloroller (betere warmte/rook verdeling en snellere baktijd) en het feit dat deze iets meer ruimte zou bieden onder de dome. Zeker voor mijn hanen die ik wil klaar maken is dat wel lekker. Ze zijn net wat te laat geslacht en wegen 3,5 kg per stuk dus een beetje extra hoogte is mooi meegenomen. Enige wat me tegen staat is de prijs, 600 euro meer is toch best een groot verschil. Daar kan ik best wat accessoires voor aanschaffen. Zelfs de big joe is nog goedkoper te vinden https://m.alternate.nl/Kamado-Joe/Big-Joe-barbecue/html/product/1528335
Dus vandaar de vraag aan de classic 3 gebruikers, hoe waardevol is die sloroller? En heb al eens met de heat deflectors gewerkt?
En wat was voor jou de reden om de classic 3 over de 2 te kiezen?