plofkippie 12 uur in een brine gehad vannacht
vanmorgen op mn sitter gedrukt en tegen 10nen op mn rookoven geplaats

stuk vetspek op de stomp voordat de kip dr op ging ( aaai)
;D

doel hiervan is dat t vet smelt en de kip minder uitdroogd van binnen(hoop ik)
bij al mn sessies mop ik ook de buitenkant met zout vetspek

de rest vanavond: nu stukkie fietsen.
rvs mandje halfvol houtskool

en daarna de (niet gereed) stook opening afgeplakt

en nu maar gaan met die kip dus.

kon t eingelijk ook niet laten om mn rvs rookoventje te testen.
de in en uitlaat zijn klaar dus wat houd me tegen.
de voelers geplaats


de temperatuur gelijk opgejaagd tot 180 graden
en na een half uurtje getempert tot 120 graden.

vocht en spekvet druipt al mooi naar benee.t spettert als een frituurpan

nieuw turf gehaald en wat laten drogen op de deksel

inmiddels de temperatuur wat omhoog gestookt.
en toen ging t mis,
telefoon en acuut moest ik ffn weg.
20 minuten later weer terug en bleek t deurtje los te staan.
dr zit nog geen sluiting op dus allu plakfolie gebuikt en deze was gescheurd
temp was nog maar 80 graden.
maar de kern was inmiddels wel 75 graden.
en de kip lang niet op kleur
toen maar wat ingrepen gedaan tot de kern 85 graden werd en de sessie gestaakt.
de kip nu is van achteren genomen..(oops) :-[ sorry

gefotografeerd wel te verstaan ;D
verder weer wat gebakken aardappel dr bij,

ook nog een kip uut de plastiek braodpuut uit de oven drbij gehaald.
die altijd op kleur komt appel eitje dus

lijkt wel duo penottie
2 kleuren in een pottie
zamengevat : mn rookkip smaakte ondanks de lichte kleur prima.
een lichte turf rooksmaak wat de bedoeling was.
niet droog mooi gaar borstvlees ondanks de hoge kern temperatuur,
dankzij t spekvet beweer ik.
in en uitlaat van de oven werkte boven verwachting perfect
de temperatuur reageerde binnen 5 seconden na t verstellen van de kleppen.
maar dat is meer wat voor mn ander topic.
dank voor de aandacht.ajuu
vanmorgen op mn sitter gedrukt en tegen 10nen op mn rookoven geplaats

stuk vetspek op de stomp voordat de kip dr op ging ( aaai)


doel hiervan is dat t vet smelt en de kip minder uitdroogd van binnen(hoop ik)
bij al mn sessies mop ik ook de buitenkant met zout vetspek

de rest vanavond: nu stukkie fietsen.
rvs mandje halfvol houtskool

en daarna de (niet gereed) stook opening afgeplakt

en nu maar gaan met die kip dus.

kon t eingelijk ook niet laten om mn rvs rookoventje te testen.
de in en uitlaat zijn klaar dus wat houd me tegen.
de voelers geplaats


de temperatuur gelijk opgejaagd tot 180 graden
en na een half uurtje getempert tot 120 graden.

vocht en spekvet druipt al mooi naar benee.t spettert als een frituurpan

nieuw turf gehaald en wat laten drogen op de deksel

inmiddels de temperatuur wat omhoog gestookt.
en toen ging t mis,
telefoon en acuut moest ik ffn weg.
20 minuten later weer terug en bleek t deurtje los te staan.
dr zit nog geen sluiting op dus allu plakfolie gebuikt en deze was gescheurd
temp was nog maar 80 graden.
maar de kern was inmiddels wel 75 graden.
en de kip lang niet op kleur

toen maar wat ingrepen gedaan tot de kern 85 graden werd en de sessie gestaakt.
de kip nu is van achteren genomen..(oops) :-[ sorry

gefotografeerd wel te verstaan ;D
verder weer wat gebakken aardappel dr bij,

ook nog een kip uut de plastiek braodpuut uit de oven drbij gehaald.
die altijd op kleur komt appel eitje dus

lijkt wel duo penottie

2 kleuren in een pottie
zamengevat : mn rookkip smaakte ondanks de lichte kleur prima.
een lichte turf rooksmaak wat de bedoeling was.
niet droog mooi gaar borstvlees ondanks de hoge kern temperatuur,
dankzij t spekvet beweer ik.
in en uitlaat van de oven werkte boven verwachting perfect
de temperatuur reageerde binnen 5 seconden na t verstellen van de kleppen.
maar dat is meer wat voor mn ander topic.
dank voor de aandacht.ajuu