Vandaag voor het eerst Beer Can Chicken gemaakt op de bbq
2 kippetjes gehaald bij de poelier.
Schoon gespoeld met water
ingewreven met citroen en wat olijfolie
Vervolgens ingesmeerd ( ook onder de huid) met een rub die ook gebruikt wordt voor spare ribs (staat ook hier op het forum vermeld).
De kippetjes op 180 graden laten garen, totdat de temperatuurmeter in de kip 92 graden aangaf.
Ik moet zeggen voor de eerste keer op de bbq,ze waren echt heel lekker,niet droog en veel smaak.
Heb wel moeite om de weber warm te houden.
Vraag mij af wat ik precies moet doen.
Heb bijna 2 bakjes vol met longlasting kolen gebruikt, deze zouden 4 uur moeten kunnen warm blijven.
Heeft er iemand tips voor mij hoe ik de temperatuur on de controle kan krijgen?
Heb allleen geen foto's gemaakt, op 1tje na

2 kippetjes gehaald bij de poelier.
Schoon gespoeld met water
ingewreven met citroen en wat olijfolie
Vervolgens ingesmeerd ( ook onder de huid) met een rub die ook gebruikt wordt voor spare ribs (staat ook hier op het forum vermeld).
De kippetjes op 180 graden laten garen, totdat de temperatuurmeter in de kip 92 graden aangaf.
Ik moet zeggen voor de eerste keer op de bbq,ze waren echt heel lekker,niet droog en veel smaak.
Heb wel moeite om de weber warm te houden.
Vraag mij af wat ik precies moet doen.
Heb bijna 2 bakjes vol met longlasting kolen gebruikt, deze zouden 4 uur moeten kunnen warm blijven.
Heeft er iemand tips voor mij hoe ik de temperatuur on de controle kan krijgen?
Heb allleen geen foto's gemaakt, op 1tje na
