- Berichten
- 761
Tijdens de genootschaps workshop bij vuur en rook hadden er wat mensen grillworst mee genomen en dat smaakte naar meer.
Gelijk een paar kunststof darmen gescoord die dag en afgelopen weekend aan de slag gegaan met de keukenmachine.
Eerst even langs de Zegro gereden voor Grillworst kruiden en 1 kilo kippendijen en toen aan de slag.
Materiaal en kip even kort in de vriezer gedaan en daarna Vlees door de 5mm plaat gedraaid, dat ging prima
Daarna 30 gram Grillworstkruiden, 10 gram Colorozo en 50ml water er door en 5 minuten met de K-Beater laten mengen
Worst vullen heb ik geen foto van want was alleen en dat was best een uitdaging.
Al met al wel gelukt maar zit toch ook wel over een worstvuller na te denken (heb tenslotte 1,5 kg grillworst kruiden).
Je hebt met de keuken machine ook geen idee hoeveel worst en nog onderweg is dus uiteindelijk 2 grote en 1 kleintje worstje gemaakt.
Worsten meer dan 12 uur in de koelkast gehangen
Daarna in de oven 80 graden gegaard naar een kern van 68 graden. Dit duurde toch echt wel wat langer als 30-45 minuten die bij andere las maar na wat spelen met de oven temperatuur is het toch gelukt.
Terug gekoeld naar een graad of 30 en toen in de vriezer gedaan, kleine worst is de koelkast in gegaan om de zelfde avond nog te testen.
Het resultaat, ik was niet ontevreden
Wat vonden we er van?
Structuur was goed en smaak van de worst was goed.
De kruiden mix die ik gebruikt had was wel veel te pittig dus hier ben ik nog wel op zoek naar een goed recept.
Wat kon er beter?
De darm vullen met de keukenmachine kan veel beter maar dat is een kwestie van materiaal (en budget) dus daar gaan we aan werken.
Het garen in de oven in een bak met water ging me wel wat te langzaam en dan ook benieuwd hoe andere dan doen?
Bij het terug koelen vroeg ik me af tot welke temperatuur ik moest koelen om ze in de vriezer te gooien dus weet niet of het nu goed of slecht is dat ik dat bij 30 graden kern heb gedaan.
Gelijk een paar kunststof darmen gescoord die dag en afgelopen weekend aan de slag gegaan met de keukenmachine.
Eerst even langs de Zegro gereden voor Grillworst kruiden en 1 kilo kippendijen en toen aan de slag.
Materiaal en kip even kort in de vriezer gedaan en daarna Vlees door de 5mm plaat gedraaid, dat ging prima

Daarna 30 gram Grillworstkruiden, 10 gram Colorozo en 50ml water er door en 5 minuten met de K-Beater laten mengen

Worst vullen heb ik geen foto van want was alleen en dat was best een uitdaging.
Al met al wel gelukt maar zit toch ook wel over een worstvuller na te denken (heb tenslotte 1,5 kg grillworst kruiden).
Je hebt met de keuken machine ook geen idee hoeveel worst en nog onderweg is dus uiteindelijk 2 grote en 1 kleintje worstje gemaakt.
Worsten meer dan 12 uur in de koelkast gehangen

Daarna in de oven 80 graden gegaard naar een kern van 68 graden. Dit duurde toch echt wel wat langer als 30-45 minuten die bij andere las maar na wat spelen met de oven temperatuur is het toch gelukt.

Terug gekoeld naar een graad of 30 en toen in de vriezer gedaan, kleine worst is de koelkast in gegaan om de zelfde avond nog te testen.

Het resultaat, ik was niet ontevreden


Wat vonden we er van?
Structuur was goed en smaak van de worst was goed.
De kruiden mix die ik gebruikt had was wel veel te pittig dus hier ben ik nog wel op zoek naar een goed recept.
Wat kon er beter?
De darm vullen met de keukenmachine kan veel beter maar dat is een kwestie van materiaal (en budget) dus daar gaan we aan werken.
Het garen in de oven in een bak met water ging me wel wat te langzaam en dan ook benieuwd hoe andere dan doen?
Bij het terug koelen vroeg ik me af tot welke temperatuur ik moest koelen om ze in de vriezer te gooien dus weet niet of het nu goed of slecht is dat ik dat bij 30 graden kern heb gedaan.