BasBQ
Beef en Steak

Kip dat verstand heeft van bier

 
 
 

Passie

Kooltjesharker
Berichten
141
Wou weten wat nou lekkerder was bcc of bier onderin bij de kolen en dan op ze buik laten garen in een ovenschaal.

Het pekelbadje;

1.25 kop zout
1 liter heet water
1/2 citroen in dunne schijfjes
1 kop schenkstroop
1 ui, middelgroot, in dunne plakjes
4 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 eetlepel Zwarte Peper korrels
5 Laurier Blaadjes
4 Kruidnagelen
4 liter koud water


De marinade;
olijfolie
honing
knoflook
tijm
marjolein
mosterd
worcestershiresaus


Onder en boven de huid de marinade aangebracht




Het gewone bier vervangen door een heerlijk kwak biertje


Onder in de bbq ook het kwak biertje in een bakje gedaan.


Kijk ze is lekker rusten


De gene zonder het bierblikje in gesmeerd met roomboter.
Dat heb ik een paar keer gedaan.
Krijg je een heerlijke saus van!




Heb de kip het laatste half uurtje omgedraaid zodat het borstje ook kleur krijgt.


Oordeel ze waren beide heerlijk!
Het vlees effe dippen in de saus echt een fantastische smaak.
Echt een aanrader.
 
Ik moet dat ook niet meer doen h?! Zo laat op de avond naar al dit lekkere eten van de Q kijken... Ik begin ervan te snaaien.  X(

Lekker hoor ze zien er beide heerlijk uit!!!  :D
 
Beide dames zien er lekker uit.
Enne....zie ik het goed staat er een TOKKIE om het hoekje te kijken???
 
jaha dat is een hoender voor jou ;)
 
welkom bij de tokkies
 
Doemijdiemaar!! (Gefeliciteerd met je tokkie!!) :D
 
1.25 kop zout Hoeveel zout is dat dan ? Ze zien er goed uit.
 
Ze zien er goed uit, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan