- Berichten
- 105

Vandaag Chicken lollipops gemaakt.
Benodigdheden
6 drumsticks, 12 plakken spek, The Dutch BBQ All Purpose Crew, Sweet Baby Rays BBQ Honey Chipolte saus, Kersensiroop. Kersen hout snippers of chunks voor het rook effect.
Bereid te BBQ voor voor indirecte hitte op 150 graden.

Snij de onderkant van de drumstick eraf zodat die kan blijven staan.

Ik haal het vel van de drumstick en trek die helemaal terug.

Snij vlak boven het vlees gedeeld rondom in

Probeer de pees zo ver als mogelijk te verwijderen, door er aan te trekken en af te snijden.

Verwijder het scherpe botje langs het bot.

Druk het vlees omlaag

Bestrooi de drumsticks met rub.


Wikkel het spek er om heen en zet eventueel vast met een prikker.

Ondertussen zijn de kolen wel heet genoeg.

Voeg het kersenhout toe, nadat je het een half uur hebt geweekt en plaats de lollipops voor 45 minuten zo ver als mogelijk van de kolen op de BBQ met de deksel dicht.



Maak na een half uur de glaze dor een ? halve cup van de bbq saus en een halve cup kersensiroop te verwarren
Kwast na 45 de lollipops in mt de glaze en plaats ze voor 15 minuten terug op de bbq.



En klaar is Paul

Ze zijn echt heerlijk en ik hoop dat ze jullie ook zullen smaken.