BasBQ
Beef en Steak

Kip: Chicken lollipops

 

Brab22

Kooltjesharker
Berichten
105
27921437379_b4c022fdd3_m.jpg


Vandaag Chicken lollipops gemaakt.

Benodigdheden
6 drumsticks, 12 plakken spek, The Dutch BBQ All Purpose Crew, Sweet Baby Rays BBQ Honey Chipolte saus,  Kersensiroop. Kersen hout snippers of chunks voor het rook effect.

Bereid te BBQ voor voor indirecte hitte op 150 graden.
27921437749_b5f0203d2d_m.jpg


Snij de onderkant van de drumstick eraf zodat die kan blijven staan.
27921438309_0674aff766_m.jpg


Ik haal het vel van de drumstick en trek die helemaal terug.
27921438759_b201147fc9_m.jpg


Snij vlak boven het vlees gedeeld rondom in
27921440209_c83b905540_m.jpg


Probeer de pees zo ver als mogelijk te verwijderen, door er aan te trekken en af te snijden.
27921440689_d80458ccbb_m.jpg


Verwijder het scherpe botje langs het bot.
27921440539_3a167ef457_m.jpg


Druk het vlees omlaag
27921440189_2da69209ff_m.jpg


Bestrooi de drumsticks met rub.
27921440469_5d370f59a4_m.jpg


27921440399_4ffd15fb73_m.jpg


Wikkel het spek er om heen en zet eventueel vast met een prikker.
27921440369_20a4fb8d71_m.jpg


Ondertussen zijn de kolen wel heet genoeg.
27921440109_abd98fc106_m.jpg


Voeg het kersenhout toe, nadat je het een half uur hebt geweekt en plaats de lollipops voor 45 minuten zo ver als mogelijk van de kolen op de BBQ met de deksel dicht.
27921440339_b646832cd6_m.jpg


27921440059_4206b63220_m.jpg


27921441049_7d343afe1f_m.jpg


Maak na een half uur de glaze dor een ? halve cup van de bbq saus en een halve cup kersensiroop  te verwarren
Kwast na 45 de lollipops in mt de glaze en plaats ze voor 15 minuten terug op de bbq.
27921440259_e0cdd945b1_m.jpg


27921440829_2acc462867_m.jpg


27921440809_f16dec743d_m.jpg


En klaar is Paul
27921440739_81c169098f_m.jpg


Ze zijn echt heerlijk en ik hoop dat ze jullie ook zullen smaken.
 
Mooie reportage!

Zien er lekker uit! Ik zeg ToDo!
 
Lekker zeg... Tokkies zijn voor BCC!  :p
 
Zonder tokkie maar wel erg mooi gedaan!
 
Ik heb ze ook al eens zonder spek gemaakt en dan het vel gewoon laten zitten. Bij mij had ik toen geen bite through, maar vond ik het vel niet smakelijk. Door het vel te verwijderen en dit te verruilen door spek krijg je je wel een krokante laag.
 
Die onderkant afkorten om rechtop te staan hoeft niet echt. Als je het vlees maar ver genoeg doortrekt.

Ze zien er wel verdomd lekker uit in een spekjasje
 
Ik moet ook zeggen dat ze met spel ook helemaal top zijn. Beter dan met vel. Maar dat kan ik ook aan mij liggen. Ik vond het vel niet krokant en al helemaal niet naar het insmeren met de glaze. Met spek krijgen ze een mooie bite.
 
Heerlijk zijn ze he!
Persoonlijk maak ik ze zonder spek maar "ieder zijn meug"! Top gedaan.
 
Vandaag staat de Q aan om dit te gaan maken! Thanks voor het recept!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan