BasBQ
Beef en Steak

Kettle Joe

Als ze een uurtje met jou en of andere gebruikers zouden overleggen, een prototype als test zouden aanbieden is dat toch zo opgelost?
Volgens mij geef jij maar ook de andere doorgewinterde gebruikers duidelijk aan waar het beter kan?
Een goudmijn aan ervaring en informatie die nu m.i. te weinig gebruikt wordt.
 
De pest is dat een hoop ontwerpers verder niets met BBQ hebben, leuke ideeën pitchen maar dat het dan in de praktijk niet helemaal lekker werkt.
Maar misschien zijn wij ook niet de doelgroep. We zijn maar een klein deeltje van de gebruikers en de rest die 10 keer per jaar dat ding aansteekt vindt het wel best. Als word van roest niemand blij denk ik.
 
Ik ben er ook van overtuigd dat het niet duurder hoeft te zijn en dat je de waarde stopt waar het echt waarde heeft de klant blijer wordt.

Ben toch bang dat jij je eigen lijn uit moet gaan brengen

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Als ik tussen die twee zou moeten kiezen dan zou ik voor de Summit gaan.
Er zijn toch wel wat dingen aan de Kettle Joe die ik niet fijn vind. De topvent is niet goed ontworpen en lekt water de BBQ in (wat is dat toch bij al die BBQ ontwerpers…), de tafeltjes roesten en de thermometer is slecht (in mijn Kettle)
Ik heb de oude summit en daar heb ik dat het chroom op de bovenste regelaar wat afbladdert, verder niet storend en ik had hem niet nieuw uit de doos. Maar verder een hele fijne BBQ. Weet alleen niet hoe de nieuwe is met die enkele deflector.

Oei, toch iets minder leuk nieuws. Ik twijfel omdat ik zelf nog moet beginnen met low en slow. Heb altijd high en fast gedaan. Dit wordt mijn eerste kamado(achtige) aankoop.
 
Oei, toch iets minder leuk nieuws. Ik twijfel omdat ik zelf nog moet beginnen met low en slow. Heb altijd high en fast gedaan. Dit wordt mijn eerste kamado(achtige) aankoop.
Ik zou me er verder niet al te druk over maken. Als je een kamado in die prijsklasse koopt roest en rammelt er ook van alles aan. De tafeltjes invetten voorkomt een hoop ellende denk ik. Kettle Joe onder een hoes, of een lekbak op het rooster en je hebt ook geen problemen. Het moet wel heel erg hard regenen wil het je kooksessie beïnvloeden. En ja, die dome thermometer zou ik gewoon heel hard over klagen ;) Of de makkelijke uitweg kiezen en er een ander in zetten. Maar ja, al die dingen zijn kniftig. Ook in de Summit komt er vocht in. En heel veel wijken er af.
 
Ik zou me er verder niet al te druk over maken. Als je een kamado in die prijsklasse koopt roest en rammelt er ook van alles aan. De tafeltjes invetten voorkomt een hoop ellende denk ik. Kettle Joe onder een hoes, of een lekbak op het rooster en je hebt ook geen problemen. Het moet wel heel erg hard regenen wil het je kooksessie beïnvloeden. En ja, die dome thermometer zou ik gewoon heel hard over klagen ;) Of de makkelijke uitweg kiezen en er een ander in zetten. Maar ja, al die dingen zijn kniftig. Ook in de Summit komt er vocht in. En heel veel wijken er af.
Snap ik. Vrij lastige keuze's allemaal. Elke keer schuift het budget op haha. Als je zou moeten kiezen tussen een Grill Guru Large Original en een KettleJoe, wat zou een goeie keuze zijn?
 
Poeh, dan zou ik toch stiekem voor de grill guru gaan denk ik. Maar dan heb je wel wat minder oppervlak. Lastige keus.
 
Poeh, dan zou ik toch stiekem voor de grill guru gaan denk ik. Maar dan heb je wel wat minder oppervlak. Lastige keus.
+1

Met de Grill Guru heb je voor dat geld écht een leuke kamado in handen en met de verhoger kan je het oppervlak aanzienlijk vermeerderen.
 
Laatst bewerkt:
+1

Met de Grill Guru heb je voor dat geld écht een leuke kamado in handen en met de verhoger kan je het oppervlak aanzienlijk vermeerderen.
Ik zou voor de Summit gaan.
Iets meer uitgeven.
Veel extra ruimte alle mogelijkheden van een kamado én een Weber ketel in één

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Die is meteen €1000, dat is aardig wat meer.
 


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ik zou voor de Summit gaan.
Iets meer uitgeven.
Veel extra ruimte alle mogelijkheden van een kamado én een Weber ketel in één

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk

Ik heb zo een groot ding weer niet nodig. Heb er naar staan kijken maar oppervlakte is echt massive. Zal niet veel ribs gaan bbqen want ik eet geen varken. Klapstuk past ook wel op de KettleJoe/Grill guru.
 
+1

Met de Grill Guru heb je voor dat geld écht een leuke kamado in handen en met de verhoger kan je het oppervlak aanzienlijk vermeerderen.

Ik was gisteren bij Hornbach en beide showmodellen waren echt om te janken kwa kwaliteit :(. Schuif van beide waren ook heel stroef met verstellen. Toch maar doorsparen voor een Weber Summit of KJ Classic 1.

IMG_9406.jpeg


IMG_9407.jpeg


IMG_9408.jpeg


IMG_9409.jpeg


IMG_9410.jpeg
 
Dat is geen reclame. terwijl de Guru toch genoeg tevreden gebruikers telt
 
Dat is geen reclame. terwijl de Guru toch genoeg tevreden gebruikers telt
Eens...dit is niet representatief voor het merk. Het keramiek is waarschijnlijk gestuiterd en gewoon erin gezet...want showmodel.
Hier in het genootschap zijn er meerdere, waaronder ikzelf, die de compact en/of classic heeft staan en deze naar volle tevredenheid gebruiken.
Maar een ieder staat natuurlijk vrij om iets anders te kiezen :)
 
Ik las laatst (volgens mij hier op t forum) dat dat gedoe met de margrietschijf alleen bij de 2021 modellen is. Die van vorige jaren zijn wel gewoon degelijk. Is een bezuinigings rondje overheen gegaan denk ik
 
Ik zou sowieso kopen bij een BBQ specialist. Het feit dat ze zo in de winkel staan geeft aan dat het produkt daar niet erg hoog op de aandachtsladder staat.
Ik heb ze bij de makro zien staan en die zagen er prima uit.
 
Ik las laatst (volgens mij hier op t forum) dat dat gedoe met de margrietschijf alleen bij de 2021 modellen is. Die van vorige jaren zijn wel gewoon degelijk. Is een bezuinigings rondje overheen gegaan denk ik
Precies dit. Wat een pongel is dat nieuwe model zeg..
 
Ik vond vooral de ventilatieschuif aan de onderkant erg stroef gaan. Bij beide modellen en dan is het een model waar 0x op gebbqt is. Natuurlijk wel vaker getest maar dingen gingen zo stroef als ik weet niet wat.
 
Ook de kamado fabrieken in China kunnen niet om de grondstoffen prijsstijgingen van afgelopen jaar. Geperst plaatstaal is dan goedkoper dan gietijzer. Zeker bij een merk als grill guru ga je dit soort besparingen zien, daar zijn de marges gewoon een stuk kleiner.
 
Terug
Bovenaan Onderaan