- Berichten
- 7.303
Beste BBQ-vrienden,
Hier hadden we op tweede kerstdag de wereldberoemde kalkoen van Noskos:

Helemaal bereid volgens het recept, due met de pekel en en 24 uur drogen en dan langzaam garen bij 160-170?C tot een kern in de borst van 72?C (ik was al van plan tot 75?C in de borst te gaan en nog wat checks te doen met thermapen (ik heb die hele snele blauwe) in de vleugel en de dij, maar in werkelijkheid ging het veel sneller dan verwacht... 15:00 uur erop met lekker veel appelrookhout, en 16:20 uur al een kern van 72?C in de borst... Aaaaargh! dus toen maar gauw de Q bijna dicht gezet en de bijgerechten eruit gestampt... liep allemaal iets anders dan verwacht. Uiteindelijk was de kern in de borst opgelopen naar 80?C maar toch was de kalkoen nog heerlijk mals en helemaal niet droog.
Hier de weg ernaar toe:

Denk maar niet dat de kalkoen nog leeft... het regende zachtjes toen ik hem fotografeerde na 24 uur pekel

Uurtje buiten op temperatuur laten komen en in dat uur de borst terugkoelen met ijs. Werkte goed, de kern in de borst was 2?C bij aanvang van de bereiding op de BGE

Tussendoortje, hoort erbij op kerstdagen vind ik:

En zo hadden we hem aan tafel:

Volgende ochtend na het uitslapen:

Sneeuw op de Q!

En toen gemaakt wat ik eigenlijk NOG lekkerder vindt, Cold Turkey Sandwich!

Bedankt voor het kijken!
Hier hadden we op tweede kerstdag de wereldberoemde kalkoen van Noskos:

Helemaal bereid volgens het recept, due met de pekel en en 24 uur drogen en dan langzaam garen bij 160-170?C tot een kern in de borst van 72?C (ik was al van plan tot 75?C in de borst te gaan en nog wat checks te doen met thermapen (ik heb die hele snele blauwe) in de vleugel en de dij, maar in werkelijkheid ging het veel sneller dan verwacht... 15:00 uur erop met lekker veel appelrookhout, en 16:20 uur al een kern van 72?C in de borst... Aaaaargh! dus toen maar gauw de Q bijna dicht gezet en de bijgerechten eruit gestampt... liep allemaal iets anders dan verwacht. Uiteindelijk was de kern in de borst opgelopen naar 80?C maar toch was de kalkoen nog heerlijk mals en helemaal niet droog.
Hier de weg ernaar toe:

Denk maar niet dat de kalkoen nog leeft... het regende zachtjes toen ik hem fotografeerde na 24 uur pekel

Uurtje buiten op temperatuur laten komen en in dat uur de borst terugkoelen met ijs. Werkte goed, de kern in de borst was 2?C bij aanvang van de bereiding op de BGE

Tussendoortje, hoort erbij op kerstdagen vind ik:

En zo hadden we hem aan tafel:

Volgende ochtend na het uitslapen:

Sneeuw op de Q!

En toen gemaakt wat ik eigenlijk NOG lekkerder vindt, Cold Turkey Sandwich!

Bedankt voor het kijken!