- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Er zijn van die momenten dat de wereld even stil lijkt te staan en alleen hetgeen op deze aardkloot beweegt dat voor je neus staat.
Deze ervaring overkwam me in het Oostenrijkse Salzburgerland. Niet op zijn minst deze prachtige offset smoker, maar vooral de virtuoos die hem bediende.
Gespeend van enige digitale apparatuur, timers, kernthermometers, blowers etc., bespeelde deze artiest de smoker alsware het een directe re?ncarnatie van Mozart achter de piano.
Enkel op beukenhout gestookt werd er allerhande vlees op de roosters gelegd. In eerste instantie vlak bij de vuurkamer, waarna het langzaam naar het midden werd geschoven. De spareribs werden, als deze het midden hadden bereikt, reikelijk in alu folie ingepakt en meer naar de toren verplaatst.
Op de achtergrond, zie een een groep mensen kijken naar een imposant aquarium gevuld met levende regenboogforellen. De mooiste worden hieruit gehaald en na slachten/schoonmaken in de verticale toren geplaatst.
In tegenstelling van wat in sommige boeken beschreven staat, vlees erop en tijd voor een biertje, was deze pittmaster flink aan het werk. Want als het vlees of vis door hem gaar geacht werd, ontpopte deze virtuoos zich opeens als een echte etaleur en maakte van ieder bord een waar kunstwerkje.
Het plezier en de kundigheid straalde er vanaf en het was indrukwekkend om te zien met welk speels gemak hier elke dag, van middag tot in de avond, een diversiteit aan vlees en vis wordt bereidt.
Er zijn van die momenten dat de wereld even stil lijkt te staan en alleen hetgeen op deze aardkloot beweegt dat voor je neus staat.
Deze ervaring overkwam me in het Oostenrijkse Salzburgerland. Niet op zijn minst deze prachtige offset smoker, maar vooral de virtuoos die hem bediende.
Gespeend van enige digitale apparatuur, timers, kernthermometers, blowers etc., bespeelde deze artiest de smoker alsware het een directe re?ncarnatie van Mozart achter de piano.
Enkel op beukenhout gestookt werd er allerhande vlees op de roosters gelegd. In eerste instantie vlak bij de vuurkamer, waarna het langzaam naar het midden werd geschoven. De spareribs werden, als deze het midden hadden bereikt, reikelijk in alu folie ingepakt en meer naar de toren verplaatst.
Op de achtergrond, zie een een groep mensen kijken naar een imposant aquarium gevuld met levende regenboogforellen. De mooiste worden hieruit gehaald en na slachten/schoonmaken in de verticale toren geplaatst.
In tegenstelling van wat in sommige boeken beschreven staat, vlees erop en tijd voor een biertje, was deze pittmaster flink aan het werk. Want als het vlees of vis door hem gaar geacht werd, ontpopte deze virtuoos zich opeens als een echte etaleur en maakte van ieder bord een waar kunstwerkje.
Het plezier en de kundigheid straalde er vanaf en het was indrukwekkend om te zien met welk speels gemak hier elke dag, van middag tot in de avond, een diversiteit aan vlees en vis wordt bereidt.



