- Berichten
- 451
Vandaag is het zover; jerome en ik organiseren de buren bbq.
B-) :>
Op het menu;
Spareribs,
Pulled Pork,
Moink balls,
Picanha,
Iets met groenten (schijnt)
De spareribs en PP heb ik in de rub van Nosmo gezet, niet doorvertellen, want het schijnt een geheim recept te zijn. :-O
De WSM ging om 7:45 aan. Het duurde deze keer wat langer om de temperatuur stabiel te krijgen. Ik maak me daar wat minder druk om, het komt wel goed. Ik had deze keer 6 liter warm water in de waterpan gedaan, meer dan de andere keren. Dat verklaart misschien een deel.
De PP heb ik op het onderste rek gedaan. Na 4,5 uur deze toch maar boven een plekkie gegeven want het ging wel hard. De kerntemp stond al op 70 graden. Ik hoef niet om 3 uur al klaar te zijn hahaha. Opvallend is dat de bark deze keer al erg mooi is. Ik denk dat de rub daar debet aan is....ik kan geen details geven, want de rub is geheim, maar het zal vast te maken hebben met het feit dat er rietsuiker in zit.
Meteen maar een laklaagje over de PP. Ik pak daar altijd een standaard sausje voor, meestal die van Remia. Ik ben daar nog een beetje lui in.
De foto's volgen later!


Op het menu;
Spareribs,
Pulled Pork,
Moink balls,
Picanha,
Iets met groenten (schijnt)
De spareribs en PP heb ik in de rub van Nosmo gezet, niet doorvertellen, want het schijnt een geheim recept te zijn. :-O
De WSM ging om 7:45 aan. Het duurde deze keer wat langer om de temperatuur stabiel te krijgen. Ik maak me daar wat minder druk om, het komt wel goed. Ik had deze keer 6 liter warm water in de waterpan gedaan, meer dan de andere keren. Dat verklaart misschien een deel.
De PP heb ik op het onderste rek gedaan. Na 4,5 uur deze toch maar boven een plekkie gegeven want het ging wel hard. De kerntemp stond al op 70 graden. Ik hoef niet om 3 uur al klaar te zijn hahaha. Opvallend is dat de bark deze keer al erg mooi is. Ik denk dat de rub daar debet aan is....ik kan geen details geven, want de rub is geheim, maar het zal vast te maken hebben met het feit dat er rietsuiker in zit.
Meteen maar een laklaagje over de PP. Ik pak daar altijd een standaard sausje voor, meestal die van Remia. Ik ben daar nog een beetje lui in.
De foto's volgen later!