- Berichten
- 3.095
1) Ga op paling vissen. Of doe als ik lekker lui en bestel het bij www.palingshop.nl. Zelfde principe als Beef&Steak, maar dan met vis. Komt een dag na bestelling gekoeld aan:
2) Maak de paling schoon. Of doe als ik en bestel ze gewoon gestript, oftewel schoongemaakt.
3) Gooi de paling een half uurtje in een pekelbad.
Strooi een goede pond zout in 5 liter water. De pekel moet zo sterk zijn dat er een schijf aardappel in blijft zweven. Zolang de aardappel naar de bodem zakt zout toevoegen en als hij blijft drijven wat water. Het is even pielen, maar je bent lekker van de straat.
Paling is ook gepekeld te bestellen, maar h?, dat is voor ?chte luiaards, dus dat gaat zelfs mij te ver.
3) Droog de paling zodat de rook beter pakt. Vel moet droog zijn maar nog wel soepel. Als je er hard mee op tafel kunt slaan en er zitten deuken in je tafel, dan heb je stokvis gemaakt. De paling is dan te gebruiken als gordijnroede, honkbalknuppel, of hengel, om nieuwe paling te gaan vangen.
4) Gaar de paling bij een graad of 80, niet veel warmer, want dan schijnen ze open te kunnen springen.
Paling is gaar als ze zo'n 63 graden kern hebben bereikt.
5) Rook de paling daarna een uurtje koel, tussen de 40 en 60 graden.
Daarna heb je dit:
Inpakken in vetvrij papier of een krantje en even laten rusten
Heerlijk h?? Alsof ik het al jaren doe, maar het was voor mij ook de eerste keer ;D
Maar zeker niet de laatste!
Man wat is dit lekker....
Bedankt voor het kijken!

2) Maak de paling schoon. Of doe als ik en bestel ze gewoon gestript, oftewel schoongemaakt.
3) Gooi de paling een half uurtje in een pekelbad.
Strooi een goede pond zout in 5 liter water. De pekel moet zo sterk zijn dat er een schijf aardappel in blijft zweven. Zolang de aardappel naar de bodem zakt zout toevoegen en als hij blijft drijven wat water. Het is even pielen, maar je bent lekker van de straat.
Paling is ook gepekeld te bestellen, maar h?, dat is voor ?chte luiaards, dus dat gaat zelfs mij te ver.

3) Droog de paling zodat de rook beter pakt. Vel moet droog zijn maar nog wel soepel. Als je er hard mee op tafel kunt slaan en er zitten deuken in je tafel, dan heb je stokvis gemaakt. De paling is dan te gebruiken als gordijnroede, honkbalknuppel, of hengel, om nieuwe paling te gaan vangen.

4) Gaar de paling bij een graad of 80, niet veel warmer, want dan schijnen ze open te kunnen springen.

Paling is gaar als ze zo'n 63 graden kern hebben bereikt.
5) Rook de paling daarna een uurtje koel, tussen de 40 en 60 graden.
Daarna heb je dit:

Inpakken in vetvrij papier of een krantje en even laten rusten

Heerlijk h?? Alsof ik het al jaren doe, maar het was voor mij ook de eerste keer ;D
Maar zeker niet de laatste!
Man wat is dit lekker....
Bedankt voor het kijken!