Al mijn lunchpakketjes zijn op dus is het weer tijd voor een nieuw voorraad kip. Dit keer geen Beer Can Chicken maar een oude vertrouwde uit de pan, de gietijzeren pan aka Dutch Oven.
Bij ons gaat de pan de houtoven in.
Eerst mis en place
Kippie insmeren. Citroen en nog wat thijm in de buikholte.
10 minuutjes bruinen aan de ene kant.
Omdraaien en 10 minuutjes bruinen aan de andere kant.
Deksel op de pan en nog 30/35 minuten garen.
Blokje erbij kan geen kwaad.
Kan me nauwelijks inhouden. Wat ruikt het lekker misschien toch vast een stukje proeven.
En dit riedeltje maal twee voor het volgende kipje.
Bij ons gaat de pan de houtoven in.
Eerst mis en place

Kippie insmeren. Citroen en nog wat thijm in de buikholte.

10 minuutjes bruinen aan de ene kant.

Omdraaien en 10 minuutjes bruinen aan de andere kant.

Deksel op de pan en nog 30/35 minuten garen.

Blokje erbij kan geen kwaad.

Kan me nauwelijks inhouden. Wat ruikt het lekker misschien toch vast een stukje proeven.

En dit riedeltje maal twee voor het volgende kipje.