BasBQ
Beef en Steak

Italian meatballs

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Het is al weer een tijdje geleden, maar goed, eindelijk puf om weer eens wat te gaan maken.

Ik had nog wat rundergehakt in de vriezert, en had een aantal weken geleden daar al wat lekkers mee gemaakt.
Dus weer een mooi moment, om dit nog eens over te doen.

Men neme een aantal ingredi?nten.

  • Rundergehakt
  • Parmigiano Reggiano
  • 1 middel, of 2 klein uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eidooiers
  • 2 witte boterhammen
  • Karnemelk
  • Gedroogde oregano
  • Venkelzaadjes (of poeder)
  • Verse peterselie
  • peper en zout




Snijden, malen en vermengen dat met elkaar.





En maken daar wat mooie, maar kleinen balletjes van.



Vervolgens gaan deze voor niet heel erg lang op de barbecue.





Door de korte tijdsduur worden ze helaas niet heel erg bruin, maar daardoor zijn ze nog wel heerlijk zacht, om deze vervolgens of zo uit het vuistje te eten..........





Of............................... :>

Mac


 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.601
Hoe simpele ballen heel erg lekker worden. En weer prachtig in beeld gebracht.
 

Jaakke

Pitmaster
 
 
Berichten
763
Ziet er weer heerlijk uit, gaan we binnenkort maar een proberen hier.
 

Sander72

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.368
Top weer Marcel, ziet er zalig uit... dat pasta fotootje is geniaal!

Waarom karnemelk?
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Waarom karnemelk?
Natuurlijk kan het zeker ook met gewone melk, maar karnemelk geeft simpelweg meer smaak af aan het product vergeleken met gewone melk.
Pssssst..........(wist ik eigenlijk eerst ook niet hoor)  :|

Mac
 

Jaakke

Pitmaster
 
 
Berichten
763
Vandaag gemaakt als snack balletje.

Waren lekker maar als snack miste ze wat pit bij mij.
Lijkt me wel heerlijk voor bij de pasta met wat tomatensaus.

 
Bovenaan Onderaan