BasBQ
Beef en Steak

Italiaanse broodjes.

 

Hitman

Sprokkelaar
Berichten
49
IMG_3514_zps812ceb62.jpg

Opbrengst: 16 broodjes

Voor het deeg:
300 ml water
45 gr boter, in kleine blokjes
500 gr bloem of broodmeel
7 gr zout
1 (7 gr) zakje gist
Voor de vulling:

20 gr rucola
100 gr parmezaanse kaas
100 gr gesneden parmaham
8 zongedroogde tomaatjes, in kleine reepjes
1-2 eetlepels olijfolie

Meng de bloem, boter, zout gist en het water door elkaar tot een soepel deeg.

IMG_3509_zps99f9494b.jpg


Laat het deeg even rijzen (30 min) rol het dan uit tot een lap van ongeveer 45 cm bij 30 cm.

Bedek het dan op de twee lange zijde na met de rucola, Parmezaanse kaas, parmaham en in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes. Besprenkel het hierna met wat olijfolie.

IMG_3511_zpsf5e707a0.jpg


IMG_3512_zps9d652b62.jpg


Rol dan de lap deeg losjes op. Snijd met een scherp mes de rol in stukken van +/- 3 of 4 cm.

IMG_3513_zps4f52e64c.jpg


Dan op de bakplaat en ongeveer 30 tot 35 min. op 200 Graden
 
Nee gewoon open. Het eerste en laatste stuk is iets minder gevuld en daarom wat dicht getrokken door het bakken.
 
Dat ziet er lekker uit Hitman! Het is goed dat je dicht in de buurt woont :D
 
Ziet er goed uit. gevuld met ham, lekker.

Offtopic: Hey Geert ik zie je koei !  ;D
 
lekker hoor
 
Super, die ga ik maken met mijn eigen gerookt spek.
Bedankt voor het recept.
 
Terug
Bovenaan Onderaan