BasBQ
Beef en Steak

Italiaanse avond met Porchetta

 
 
 

Imperial Guard

Pitmaster
Berichten
749
Gisteravond samen met een vriend van me heerlijk gekookt!

Ons thema was Itali?, dus de gerechten waren zo verzonnen!
We hebben een 3 gangen diner gemaakt:
Vooraf:

Gevulde puntpaprika


De paprika's hebben we gevuld met cherry tomaten, rode ui, knoflook, parma ham, pesto room kaas, en mozzarella kaas.

Om een extra twist aan het gerecht te geven hebben we de paprika's gerookt op de BBQ.

Hoofdgerecht:

Porchetta


De porchetta hebben we gemaakt van een stuk Livar buikspek en gevuld met salie, tijm, rozemarijn, venkelzaad, knoflook en zest van een citroen.
Indirect is de porchetta gegaard tot een kern van 65 graden en gerookt met whisky vaten hout.

Italiaanse groenten van de BBQ

De groenten mix hebben we gemaakt van courgette, aubergine, rode- groene- gelepaprika, tomaten, knoflook, rozemarijn, tijm, oregano, basilicum en parmezaanse kaas.
Na iets schuiven met de porchetta paste de schaal met groenten erbij op.

Italiaanse aardappelen uit de oven

De aardappelen is een mengesel van in parten gesneden aardappelen met rozemarijn, knoflook en parmezaanse kaas.

Dessert:


Citroenijs met basilicumsuiker


Als dessert hebben we een basilicum suiker gemaakt met twee bolletjes ijs en verse aardbeien.
Met natuurlijk een espresso.

87z1BNd.jpg


NUJwa5s.jpg


4rscIyz.jpg


tsSnAZb.jpg


SP6nURz.jpg


KRU1jz5.jpg
 
Lust ik wel!
 
Hmm porchetta van de bbq. Zou wel een hele op kunnen/willen eten maar krijg steeds van die zielige blikken van de rest van het gezin

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Iet er heerlijk uit hoor
 
Nice !
 
Lekker hoor
 
dat had je mooi voor elkaar Paul
 
Weer een item voor op de wish list. Krokante buitenkant maakt het helemaal af.
 
Deze gaat gelijk op de To Do, ziet er heerlijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan