- Berichten
- 749
Gisteravond samen met een vriend van me heerlijk gekookt!
Ons thema was Itali?, dus de gerechten waren zo verzonnen!
We hebben een 3 gangen diner gemaakt:
Vooraf:
Gevulde puntpaprika
De paprika's hebben we gevuld met cherry tomaten, rode ui, knoflook, parma ham, pesto room kaas, en mozzarella kaas.
Om een extra twist aan het gerecht te geven hebben we de paprika's gerookt op de BBQ.
Hoofdgerecht:
Porchetta
De porchetta hebben we gemaakt van een stuk Livar buikspek en gevuld met salie, tijm, rozemarijn, venkelzaad, knoflook en zest van een citroen.
Indirect is de porchetta gegaard tot een kern van 65 graden en gerookt met whisky vaten hout.
Italiaanse groenten van de BBQ
De groenten mix hebben we gemaakt van courgette, aubergine, rode- groene- gelepaprika, tomaten, knoflook, rozemarijn, tijm, oregano, basilicum en parmezaanse kaas.
Na iets schuiven met de porchetta paste de schaal met groenten erbij op.
Italiaanse aardappelen uit de oven
De aardappelen is een mengesel van in parten gesneden aardappelen met rozemarijn, knoflook en parmezaanse kaas.
Dessert:
Citroenijs met basilicumsuiker
Als dessert hebben we een basilicum suiker gemaakt met twee bolletjes ijs en verse aardbeien.
Met natuurlijk een espresso.
Ons thema was Itali?, dus de gerechten waren zo verzonnen!
We hebben een 3 gangen diner gemaakt:
Vooraf:
Gevulde puntpaprika
De paprika's hebben we gevuld met cherry tomaten, rode ui, knoflook, parma ham, pesto room kaas, en mozzarella kaas.
Om een extra twist aan het gerecht te geven hebben we de paprika's gerookt op de BBQ.
Hoofdgerecht:
Porchetta
De porchetta hebben we gemaakt van een stuk Livar buikspek en gevuld met salie, tijm, rozemarijn, venkelzaad, knoflook en zest van een citroen.
Indirect is de porchetta gegaard tot een kern van 65 graden en gerookt met whisky vaten hout.
Italiaanse groenten van de BBQ
De groenten mix hebben we gemaakt van courgette, aubergine, rode- groene- gelepaprika, tomaten, knoflook, rozemarijn, tijm, oregano, basilicum en parmezaanse kaas.
Na iets schuiven met de porchetta paste de schaal met groenten erbij op.
Italiaanse aardappelen uit de oven
De aardappelen is een mengesel van in parten gesneden aardappelen met rozemarijn, knoflook en parmezaanse kaas.
Dessert:
Citroenijs met basilicumsuiker
Als dessert hebben we een basilicum suiker gemaakt met twee bolletjes ijs en verse aardbeien.
Met natuurlijk een espresso.





