BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 04-SEP-2021 - de resultaten voor de Bacon strips

Atomic buffalow turds! Voor naast de picahna en BCC!

20210905_171759.jpg
 
Godver, pardon my French. Gisteren kleine 1100 km naar huis gescheurd vanuit Zuid Frankrijk. Kom je er vandaag achter dat het international bacon day is. 🙈🙉🙊😉 Wat een late vakantie in zuid Nederland... Maar ik wil die badge houden, dus vandaag iets simpels, maar oh zo lekker. Coquille met een bacon jasje op een rozemarijn spiesje. Echt een simpele aanrader.
950900FD-B5CA-4A10-8F17-BB4B5B63F6CB.jpeg
8AAD341B-E015-4189-AA91-7A3DE04F6C12.jpeg
CFC0E1D6-AFFE-431A-B327-7C4DC5347E69.jpeg
F366E980-AA51-4D72-89E4-5A803EB2B9B6.jpeg
09E2A933-9B87-426B-AD86-3649161F2DEC.jpeg

Yumm…
 
Beetje te laat achtergekomen dat international bacon day weer voor de deur stond, was een mooi excuus om mijn gerookte spek voorraad aan te vullen. Maar ik moest dus iets anders verzinnen, dus stuk spek uit de vriezer gehaald om gewoon stuk buikspek klaar te maken met een lekkere rub. Het was een vrij vet stuk (zeg maar gewoon vet spek), maar het smaakte er niet minder om.
Heb memphis dust als rub gebruikt en 2 uur gerookt op 130 graden met appel en kers totdat hij 72 graden aangaf.
Daarnaast nog wat country style ribs klaargemaakt.
F2467755-BA52-48CC-87EF-5633D44B811D.jpeg

FBD3F87E-98EB-4BA4-A944-E6555B4A4435.jpeg


Hij smaakte heerlijk. Heb de boel in plakjes gesneden om onder een gebakken ei te doen in de ochtend.
Happy bacon day
 
Daar kwam ik ook pas achter toen het op was. Had sowizo niks van spek in huis.
Ik kan niks anders bedenken dan vierendelen, wat een schande! Hoe kan je nou geen spek in huis hebben. Het is niet voor niks “Everything is better with bacon” en dat geld al helemaal voor bacon! 😀
 
Geen idee of een crumble van bacon op deze Memphis burger ook telt 😉

201115EF-FA0E-49BF-BC7C-D18373068710.jpeg
913EA376-C6DF-4207-B488-C6E1C778B873.jpeg
 
Babi pangang

Vandaag babi pangang gemaakt, voornamelijk gebaseerd op het recept van Nick.

IMG_0442.jpeg


Twee kilo buikspek voorbereid. Het is even een klus, maar als dat nodig is voor een super krokante zwoerd dan heb ik het er graag voor over. Ingesneden en in de marinade gezet.

1630873410538.png


Nog even zout en baking soda op de zwoerd en dan is het buikje klaar voor de eerste keer (ca. 180) op de Barbecue.

1630873448687.png


1630873507501.png


Zout er af en nog een half uur op 250.

1630873558002.png

Geen foto gemaakt toen ik ging serveren. 🙄

Kreeg de temperatuur niet snel genoeg hoog. De zwoerd was niet ze krokant als de vorige keer. Misschien volgende keer nog een nachtje extra laten drogen in de koelkast.

Maar lang verhaal kort, hij was wel onwijs lekker. Helaas niks overgebleven voor morgen.
 
Voor Bacon Day 2021 gekozen voor Toinkballs en (Atomic) Buffalo Turds.

20210905_200024.jpg

Meer informatie en foto's zijn te vinden in dit draadje
 
Zo hé, wat een fantastische inzendingen allemaal. In mijn "burgertje" speelde de bacon niet echt de hoofdrol... Maar zoals ze zeggen: alles wordt beter met bacon!

IMG_20210904_183633.jpg

IMG_20210904_184439.jpg

Uitgebreider verslag lees je hier:
 
Terug
Bovenaan Onderaan