BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 04-SEP-2021 - de resultaten voor de Bacon strips

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.088
Plaats hier alleen je foto's van International Bacon day 2021. ( 4 en 5 september 2021!!!)
- Plaats je resultaat AUB in 1 bericht, mocht je nog foto's willen toevoegen dan graag je bericht aanpassen en geen nieuw bericht starten.
- Dus mocht je in aanmerking willen komen voor de Baconsticker dan HIER (ook) je resultaat plaatsen, anders val je buiten de boot.
Als je een reportage hebt aangemaakt in H&F of L&S is dat niet genoeg. Dit is niet om te pesten maar om het voor het beheer eenvoudig te houden om de deelnemers te tellen en niemand te missen.
- Het HELE weekend van 4 en 5 september 2021 doet mee.
- De Bacon stickers van vorig jaar komen te vervallen.

Voor vragen en discussies over Baconday is er in de Rookkamer het volgende topic gestart:


Happy Baconday.
 
Laatst bewerkt:
97D0C98F-6CF4-4C54-B53D-A6477E996F96.jpeg


8A83EE52-CA27-42B3-A632-1B332FDA02D8.jpeg


C1E03CB7-0EDE-4E44-82B1-8D059767E38B.jpeg


B0A12D79-22B9-48CB-BC62-D274937DDD5F.jpeg


D50BA864-73E0-44A3-AB0B-C47018C73E6B.jpeg
 
Laatst bewerkt:
In het kader van International Bacon day 2021 varkensschnitzels met eigen hamburgerkruidenmix gevuld met roombrie en gebardeerd met spek/bacon. Indirect, kersenhoutchunk op de briketten en rustig aan.... Uurtje op 180 graden, half uur voor gereed komen afgelakt met bijenhoning.

IMG_20210904_134840.jpg


IMG_20210904_134359.jpg


IMG_20210904_134133.jpg


IMG_20210904_134017.jpg


IMG_20210904_134006.jpg


IMG_20210904_133755.jpg


IMG_20210904_182553.jpg
IMG_20210904_193439.jpg
 
Laatst bewerkt:
Eerste post, eerste keer ABT's

Eigen versie, halve jalapeno zonder zaadlijsten, Philadelphia kruidenkaas, geraspte cheddar erop, stukje chipolata worst, omwikkelen met gerookte spekstrook. Beetje rub en half uurtje indirect rond de 160 graden.
Hier vonden ze hem lekker, had van mij pittiger gemogen.
1e3832b3778b2c91603c5a3b2aa40595.jpg
9c1fa78eff51516d13b13f3bb3259d7d.jpg
aa00b48772893936aa73ccff05d3eb5e.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik vind dit zo knap! Op een WGA denk ik? Super tof!
 
Het zat even niet mee met mijn 3 kilo buikspek. Een nieuwe brine uit een potje geprobeerd. Omdat ik twijfel had over het zoutgehalte (stond wel op het potje) de vorige keer was het te zout. Nu even een stukje eraf gesneden en gebakken : daar moet zout bij. Dus dat wordt het niet voor dit weekend.
Noodplan in werking ABT gemaakt een versie mini paprika's gevuld met aardappelpuree en champignons en ontbijtspek De andere versie.
jalapeño met kaas en spek.
IMG20210904180600.jpg

IMG20210904182249.jpg

Lekker genoten.


 
Happy Bacon Day! Voor mij werd het vandaag Roepies! (Bacon wraped chicken) Beetje appel voor de rook, kruiden en extra peper.
Afgelakt met Noskos Original saus van de wga.

1630777703822.jpeg



1630777739222.jpeg



1630777837070.jpeg



1630777865758.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ook hier weer lekker aan de Bacon gezeten. Zelf bacon gemaakt. En dan bij de pekel nog wat gemalen peper en knoflookpoeder toegevoegd.

Bacon lekker low en slow roken. En dan vervolgens een heerlijke lunch. BLT-sandwich voor mijn vrouw. En een ui, champignon en bacon sandwich voor mij. Dat was weer heerlijk genieten.

IMG_9562.jpg


IMG_9567.jpg


IMG_9629.jpg


IMG_9641.jpg


IMG_9646.jpg


IMG_9648.jpg


IMG_9650.jpg


Een iets uitgebreider verslag vind je —> HIER
 
Terug
Bovenaan Onderaan