Hallo,
gisteren geprobeerd om mijn gietijzeren bakplaat te seasonen, maar ben niet tevreden met het resultaat, er zit een soort plakkerige bruine laag (vet?) op de plaat/rooster, zie ook foto.
Wat ik gedaan heb is, eerst de plaat afgewassen, vervolgens gedroogd in de oven, daarna ingesmeerd met Crisco en op de BBQ gelegd (170°-180°), na een uurtje eraf, meeste olie eraf (welke ook al bruinig was), laten afkoelen, nogmaals ingevet met Crisco en weer op de BBQ, na een uur eraf en af laten koelen. Tegelijk met het rooster heb ik ook 2 schalen gedaan, deze zijn wel prima gelukt.
Wat doe ik fout en hoe herstel ik dit, de laag is namelijk nogal lastig te verwijderen.
gisteren geprobeerd om mijn gietijzeren bakplaat te seasonen, maar ben niet tevreden met het resultaat, er zit een soort plakkerige bruine laag (vet?) op de plaat/rooster, zie ook foto.
Wat ik gedaan heb is, eerst de plaat afgewassen, vervolgens gedroogd in de oven, daarna ingesmeerd met Crisco en op de BBQ gelegd (170°-180°), na een uurtje eraf, meeste olie eraf (welke ook al bruinig was), laten afkoelen, nogmaals ingevet met Crisco en weer op de BBQ, na een uur eraf en af laten koelen. Tegelijk met het rooster heb ik ook 2 schalen gedaan, deze zijn wel prima gelukt.
Wat doe ik fout en hoe herstel ik dit, de laag is namelijk nogal lastig te verwijderen.