- Berichten
- 129
Na het succes van vorige x meteen Iberico ribs gehaald bij de AH.. volgende x misschien online bestellen..
Ik kwam ergens een recept tegen wat mij wel aansprak volgens mij BBQ helden, tevens moet ik maar een paar ingrediënten halen, de rest had ik al in huis... tevens erg spannend om L&S bezig te zijn... njanis 3.5 uur wel los and slow??
Voor de Dry-rub (genoeg voor 3 strengen) ik heb er 2, hopelijk past dat op mijn w47.
Sinaasappelsaus
Ben nu bezig de dry rub aan het maken, gauw naar de super om de laatste ingrediënten halen...
En we zijn begonnen ..
Daarna begonnen met de sinaasappel saus
Na 1 uur zag de rib er zo uit, hij paste maar net op de Q... zelf vond ik hem al te hard gaan qua hoe hij eruit zag dus de tijd ingekort. Meteen ingemopt met de.saus en nog 1 uurtje laten staan.
Heb hem na 2 uur van de Q gehaald en ingepakt voor een half uur...
ondertussen het backup vlees op de Q gelegd, half om half gehakt met een kaasstengel in het midden.
En toen was het tijd om de rib uit te pakken
Buitenkant vond ik veeel te krokant en aangebrand (ikzelf denk te hoge tempratuur icm teveel briketten en niet goed neergelegd)
Ondanks dat was de binnenkant wel lekker en kwam hij zo van het bod af... en schoonma vond ze erg lekker.... van mijn vriendin moet ik minder lang gezicht trekken en trots te zijn met het lekkere resultaat
Wie heeft er tips ?
Hopelijk snel een 57 weber en wsm, budget is bijna aangevuld daarvoor en dan hoef ik minder te improviseren!!!
Ik kwam ergens een recept tegen wat mij wel aansprak volgens mij BBQ helden, tevens moet ik maar een paar ingrediënten halen, de rest had ik al in huis... tevens erg spannend om L&S bezig te zijn... njanis 3.5 uur wel los and slow??
Voor de Dry-rub (genoeg voor 3 strengen) ik heb er 2, hopelijk past dat op mijn w47.
- 2 eetlepel gerookte paprikapoeder
- ½ tl gemalen korianderzaad
- ½ tl gemalen komijnzaad
- 1 tl gemalen venkelzaad
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl grof zout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- ½ tl cayennepeper
Sinaasappelsaus
- Sap van 2 sinaasappels
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
Ben nu bezig de dry rub aan het maken, gauw naar de super om de laatste ingrediënten halen...
En we zijn begonnen ..
Daarna begonnen met de sinaasappel saus
Na 1 uur zag de rib er zo uit, hij paste maar net op de Q... zelf vond ik hem al te hard gaan qua hoe hij eruit zag dus de tijd ingekort. Meteen ingemopt met de.saus en nog 1 uurtje laten staan.
Heb hem na 2 uur van de Q gehaald en ingepakt voor een half uur...
ondertussen het backup vlees op de Q gelegd, half om half gehakt met een kaasstengel in het midden.
En toen was het tijd om de rib uit te pakken
Buitenkant vond ik veeel te krokant en aangebrand (ikzelf denk te hoge tempratuur icm teveel briketten en niet goed neergelegd)
Ondanks dat was de binnenkant wel lekker en kwam hij zo van het bod af... en schoonma vond ze erg lekker.... van mijn vriendin moet ik minder lang gezicht trekken en trots te zijn met het lekkere resultaat
Wie heeft er tips ?
Hopelijk snel een 57 weber en wsm, budget is bijna aangevuld daarvoor en dan hoef ik minder te improviseren!!!
Laatst bewerkt: