Beef en Steak

Hot Sauce - Gefermenteerde Madame Jeanette Mango Hot Sauce!

Ondertussen zelf ook een pot staan die moet gaan fermenteren. Bramen frambozen en pepers uit eigen tuin. Het enige waar ik tegenaan loop is dat alles drijft waardoor het aan de oppervlakte blijft. Ik neem aan dat dit dan gaat schimmelen. Of maakt dat niet uit?
Bekijk bijlage 57632
Das een lekkere pot !

Wat je eventueel kunt doen is iets zwaars boven op de groenten leggen zodat deze onder water staat. Schimmel kan we altijd wel ontstaan. Deze kun je eventueel met een schone lepel weg scheppen.
 
Tot nu toe, 3 dagenclater zie ik geen schimmel
Zolang dat het geval is, maakt het dan uit dat het drijft?

Hoop een blauw achtige saus te kunnen maken dor de vele bramen
 
Tot nu toe, 3 dagenclater zie ik geen schimmel
Zolang dat het geval is, maakt het dan uit dat het drijft?

Hoop een blauw achtige saus te kunnen maken dor de vele bramen
Zo snel zal je geen schimmel krijgen.

En als je witten schimmel ziet kun je die eruit scheppen met een schone lepel.

Het zal niet zo een probleem zijn dat het drijft. ik zelf had destijds ook een steen er boven op gelegd alleen is die toen naar de bodem gezakt 😅

3842BD41-DFD7-4A0F-B7A9-2AA75CEF239A.jpeg


Bij mijn fermentatie destijds dreef alles zoals je ziet. Ik moet er wel bij zeggen dat ik een fermentatie pot gebruikte met waterslot.

Ik denk zelf dat je Hot Saus een donkere kleur gaat krijgen door de bramen en de gekleurde pepers die je erin hebt gedaan. Als dat zo is moet je de volgende keer geen groen pepers erin doen. Je moet het kwa kleur een beetje vergelijken met een kleuren pallet, frissen kleuren ( rode / gele vruchten ) geven een felle kleur en door er donkere vruchten bij te doen gaat die in het blender proces kleuren naar donker.
 
Het enige waar ik tegenaan loop is dat alles drijft waardoor het aan de oppervlakte blijft. Ik neem aan dat dit dan gaat schimmelen. Of maakt dat niet uit?

Je kunt om de dag even goed alles door roeren met een schone lepel. Dan blijft er zoute pekel rondom zitten en is de kans op schimmel kleiner.

Succes!
 
Misschien een wat ouder onderwerp, maar het is weer die tijd van het jaar: de peperoogst is binnen! Tijd om alles te verwerken. Naast de gedroogde pepers en sambals hoort daar natuurlijk ook een goede hotsaus bij. Dit is mijn creatie van dit jaar: habanero met mango, ananas, wortel, ui, knoflook en een vleugje honing.

IMG_9060.jpeg


IMG_9072.jpeg


IMG_9073.jpeg


IMG_9075.jpeg


IMG_9077.jpeg


IMG_9086.jpeg


IMG_9087.jpeg
 
Wow, wat 'n schitterend produkt!
Super gaaf label zeg, jaloers!
 
Wow, wat 'n schitterend produkt!
Super gaaf label zeg, jaloers!
Dank, Label vooral te danken aan AI maar toch leuk een “eigen” ontwerp. Op deze manier 200 labels voor 14€ en flesjes waren dacht ik nog geen euro per stuk. Dat houd het leuk om zoiets te doen 🤗
 
Terug
Bovenaan Onderaan