BasBQ
Beef en Steak

Hot Sauce - Gefermenteerde Madame Jeanette Mango Hot Sauce!

Jurian

Sprokkelaar
 
 
Berichten
37
Mijn brouwsel staat ondertussen wel bijna 2 weken, vooral de stukken mango kleuren wel (naar bruinig toe). Is dat bij jou ook zo @Sander72 ? De fermentatie gaat wel goed, wordt zurig en de pot boert goed, maar ben wel benieuwd of hij straks zn gele kleur houdt...
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.077
Bruinig? Gedver. Hou je de boel wel uit de zon? Zou geel en oranje moeten blijven. Staat alles wel onder water/pekel?
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.077
Nu de tweede batch klaar is met fermenteren en gebotteld kon worden heb ik er eindelijk voor gekozen het productie-proces wat verder te automatiseren door te investeren in nieuwe apparatuur. Herinvesteren in het bedrijf om de productie op peil te houden en op tijd uit te kunnen leveren aan de klanten. Met gepaste trots presenteer ik jullie deze diepte investering:

SDJ_1658.JPG


Mijn vader en ik hebben een hele week meivakantie nodig gehad voor de assemblage. Het was geweldig!
 

RonnyM76

Tondelzoeker
Berichten
10
Als hete peper fanaat ben ik zeer benieuwd naar de smaak.
Ga eens verse pepers scoren en dit ook eens proberen.
 

Bucari007

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
238
Heel benieuwd!! Zal alvast even een mooi vleesje in huis halen om hem uit te proberen

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 

Jurian

Sprokkelaar
 
 
Berichten
37
Heel netjes! Ziet er nog steeds prachtig uit! Heeft deze serie nou echt zes weken gestaan? Als ik jouw was zou ik wat meer investeren in automatiseren, dat zal zeker het werkplezier nog meer ten goede komen ;)

De mijne moet nog 2 weken. Hij is de eerste week dus wel verkleurd ("bruinig" was misschien de verkeerde term, ik denk dat het eindresultaat oker wordt). Dit is kennelijk mijn eerste fermentatie die echt niet tegen daglicht kan :rolleyes: Hij smaakt nog steeds echt goed en wordt ook beter, boert goed, dus ik vertrouw het nog steeds wel.

Tel ik goed dat jij dan uit 1 batch (ik heb ook jouw originele verhoudingen uit de startpost gepakt) zo'n 17 flesjes kan halen? Ik zit ook te kijken of ik die flesjes kan scoren maar je wil wel van tevoren inschatten hoeveel ml eindproduct je er aan gaat overhouden.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.077
Op de foto zie je slechts een deel van de productie uit deze tweede batch. Die tweede batch was een dubbele lading omdat er blijkbaar heel veel interesse was onder de Foodporn-vrienden. Ik denk dat ik een kleine 2 liter saus haal uit dat initiële recept. Dat is vooral omdat ik die verzuurde pekel ook erg lekker vind in de saus, dus eerst giet ik dat vocht - na het fermenteren - af in een kom en bewaar die even. Tijdens het blenderen gebruik ik die vrijwel geheel weer in de saus en bind en homogeniseer ik die met xanthaan. Als je niet wil binden zal je minder verzuurde pekel gebruiken en heb je minder productie en is de saus minder fris. Dus het ligt ook een beetje aan je persoonlijke smaak hoeveel je wil verdunnen. Ik kocht de eerste keer 25 flesjes van 100 ml omdat het dan ook een fractie voordeliger wordt - maar het blijft een dure grap. Je zou ook 200 ml flesjes kunnen kopen, die zijn in verhouding veel aantrekkelijker geprijsd!
 
Bovenaan Onderaan