- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Vandaag was het een experimentele dag in de gaarkeukens van huize jachtfestijn. Diverse gerechten zijn samengesteld op basis van eigen creaties die uitvoerig op smaak getest worden.
Als eerste zijn er twee broden gemaakt. De eerste hebben we de naam Hollandse jongens brood gegeven.
Dit omdat het onder andere boerenjongens als ingredi?nt heeft en in een dutch oven bereid wordt.
De basis is simpel. Een luchtig deeg voor brood dat voor het rijzen wordt gevuld met boerenjongens en tokkelroom.
Het vullen van het brood kan iets beter de volgende keer. Nu was het in eerste instantie het idee om de boerenjongens door het deeg te kneden.
Een veel betere optie is om van het voorgerezen deeg eerst een dikke platte pizzabodem te rollen. Deze dan vervolgens rijkelijk bestrooien met boerenjongens en tokkelroom en dan oprollen tot een broodrol.
Daarna 45 minuten laten rijzen in een met theedoek afgedekte de dutch oven. Als het deeg goed gerezen is, de dutch oven in de BBQ zetten, of met briketten bedekken.
Hier is de DO zonder deksel indirect in de kamado geplaatst met een dome temp van 200 graden celsius.
Omdat de kamado toch al warm was, is er daarna gelijk een brood met gedroogde tomaten en parmezaanse kaas op de pizzasteen in de kamado geplaatst.
Het Hollandse jongens brood is bijzonder smaakvol. In het vervolg zal er wel iets meer tokkelroom aan worden toegevoegd.
Het brood met gedroogde tomaat en parmezaanse kaas is geweldig. Deze heeft al vaker op de menukaart van huize jachtfestijn gestaan.
Vandaag was het een experimentele dag in de gaarkeukens van huize jachtfestijn. Diverse gerechten zijn samengesteld op basis van eigen creaties die uitvoerig op smaak getest worden.
Als eerste zijn er twee broden gemaakt. De eerste hebben we de naam Hollandse jongens brood gegeven.
Dit omdat het onder andere boerenjongens als ingredi?nt heeft en in een dutch oven bereid wordt.
De basis is simpel. Een luchtig deeg voor brood dat voor het rijzen wordt gevuld met boerenjongens en tokkelroom.
Het vullen van het brood kan iets beter de volgende keer. Nu was het in eerste instantie het idee om de boerenjongens door het deeg te kneden.
Een veel betere optie is om van het voorgerezen deeg eerst een dikke platte pizzabodem te rollen. Deze dan vervolgens rijkelijk bestrooien met boerenjongens en tokkelroom en dan oprollen tot een broodrol.
Daarna 45 minuten laten rijzen in een met theedoek afgedekte de dutch oven. Als het deeg goed gerezen is, de dutch oven in de BBQ zetten, of met briketten bedekken.
Hier is de DO zonder deksel indirect in de kamado geplaatst met een dome temp van 200 graden celsius.
Omdat de kamado toch al warm was, is er daarna gelijk een brood met gedroogde tomaten en parmezaanse kaas op de pizzasteen in de kamado geplaatst.
Het Hollandse jongens brood is bijzonder smaakvol. In het vervolg zal er wel iets meer tokkelroom aan worden toegevoegd.
Het brood met gedroogde tomaat en parmezaanse kaas is geweldig. Deze heeft al vaker op de menukaart van huize jachtfestijn gestaan.



