Dit komt van een bevriende chef kok
"Als je iets invriest is de temperatuur van belang, hoe kouder je vriezer, hoe langer je kan bewaren en volgens hem zet je dit dus altijd op het maximum".
De onze staat hier gewoon op -22 graden. En als het bbq seizoen begint en voor de gewone "saté/worstjes" bbq sla ik een heel deel in als er eind april/begin mei een actie is 1+1 etc. En daar heb ik een week of 2 geleden het laatste van opgegeten. Hier was niks slecht aan, en dit waren 2 rundssatés, 2 kalkoensatés, 4 spekfakkels, paar mini worstjes, paar mini balletjes. Ik vries dit altijd in pakketjes in voor ons 4.
Mijn ouders hadden vroeger ook een diepvriezer waar alleen hert/ree/fazant/eend in stak. En elke week was er wel een etmaal met vlees uit die vriezer. Eenmaal jachtseizoen geopend, werd er veel van bevriende jagers gekocht (aan prijzen lager dan kip bijvoorbeeld) en ingevrozen. En daar aten we dikwijls 6-7 maand later nog van. Maar deze stond ook altijd op -22 dacht ik. Vandaar dat ik dat aangehouden heb
Maar veel hangt ook af denk ik van hoe "vers" vries je je vlees in. Neem nu bijvoorbeeld kip, je neemt dit mee van de winkel en daar staat op "te gebruiken tot morgen" of "te gebruiken tot binnen 2 weken". Maar hangt ook af van het product uiteraard. Maar bij veel dingen is dit wel een paar dagen tot een week (of meer). Als je dit invriest als ze "vers i"n de winkel liggen (als je van de supermarkt meeneemt) is dat wel een groot verschil als je dit op "de laatste dag" gaat invriezen. Als ik iets meebreng om in te vriezen gaat dat dezelfde dag nog de vriezer in. Maarja af en toe vergeet je wel een keer iets, en heb ook al "op de laatste dag" ingevrozen. Nog nooit problemen mee gehad
Als het ontdooit is en er zit een geur aan -> weg ermee. En anders smuller maar, dat is hier de regel. Maar ik weet altijd wel wat er in de vriezer ligt, en hier zal ook bijna nooit iets langer dan een jaar inliggen ofzo.