BasBQ
Beef en Steak

Hieltjes

Abraham

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
919
Twee hieltjes twee dagen in gekruide pekel laten baden
2012-10-21131905_zps52d66e9d.jpg


Afspoelen en afdrogen
2012-10-21134230_zpse09587f8.jpg


Na 5 uurtjes bij 125 C en een beetje appelhout tot een kerntemperatuur van 80C
2012-10-21181717_zpse198b700.jpg


Met stamppot van zuurkool
2012-10-21181913_zps78bd42a8.jpg


Het was lekker, goede rooksmaak, en mooi gekruid.
Maar het vlees had veel meer bite dan ik verwacht had.
Een volgende keer misschien nog wat langer doorgaan....
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.767
Zuurkoolstamp, zo lekker!
 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
416
Ziet er lekker uit, je gaat, neem ik aan, voor de fotowedstrijd ;)
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
lijkt me helemaal lekker, is een goede foto voor de wedstrijd
 

BBQ-BURRUN

Vuurmaker
Berichten
69
Ziet er mooi uit. En lekkere combo met zuurkool denk ik..
Beetje betaalbaar die hieltjes?
 

Abraham

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
919
Op de woensdag voor de tweede donderdag in oktober is het paardenmarkt in Vianen. Dit jaar voor de 741e keer...
Traditioneel bestaat het menu die dag uit erwtensoep en oliebollen..

In de week er voor heeft elke slager hieltjes in de vitrine, voor die erwtensoep. Maar ik had er andere plannen mee!
Ze kosten niet veel, ik geloof zo'n ? 4,95 per kilo, maar er zit flink bot in.
 

riona

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.911
Heerlijk is dat ik doe ze graag op een draaispit.
 
Bovenaan Onderaan