BasBQ
Beef en Steak

HETE KOLEN, grillen en koken met een kamado

RvdB

Kooltjesharker
 
Berichten
109
9200000022412491.jpg

Titel: Hete Kolen
Auteur: Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
ISBN: 9789059565203
Taal: Nederlands
Aantal blz: 159
Waar te koop: Bol.com
Prijs in ?: 24,95
Bespreking:Heb dit boek besteld omdat er op 6 verschillende kamado's gekookt wordt en ik zoekende was (inmiddels niet meer). Het enige wat mij tegenvalt is dat er geen woord gerept wordt over de individuele kamado's en de voor en nadelen. Voor de rest een prima boek met veel uitleg en niet al te moeilijke recepten. Echt iets voor een starter zoals ik.

9200000022412491_1.jpg

What you see is not what you get: volgens de inhoudsopgave zijn er 40 pagina's met recepten maar dit is niet correct. Bij de bereidingen staan ook recepten vermeldt, behorend bij het type bereiding.

9200000022412491_2.jpg

Uit de beschrijving gehaald dat een gietijzeren rooster veel beter grilled dan een stalen.

9200000022412491_3.jpg
9200000022412491_4.jpg

9200000022412491_5.jpg
9200000022412491_6.jpg

De recepten zijn voor ieder wat wils met vlees, vis, groenten, desserts etc.

Ik heb er al veel inspiratie uit,

Groeten,
Ruud
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Mooi boek!!! :D
 

Ivo-tje

Pitmaster
 
 
Berichten
784
Heb hem ook liggen, alleen nog maar het eerste stuk gelezen en dat vond ik al heel interessant.
De recepten moet ik nog eens naar kijken, maar gezien het werk van Leonard is verwacht ik dat ze prima smaken ;)
 

jokop

Pitmaster
 
 
Berichten
539
Had hem ook aangeschaft, staan erg nuttige tips in.
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.031
Ik geniet elke keer weer van het dankwoord :p
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
H?, die heb ik nog niet!
 

Langemakki

Stoker
 
 
Berichten
357
Ik heb hem liggen, lenen?
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.757
Gerard777 zei:
Ik geniet elke keer weer van het dankwoord :p

" zonder Gerard was ons dit nooit gelukt"?
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Dominique zei:
Gerard777 zei:
Ik geniet elke keer weer van het dankwoord :p

" zonder Gerard was ons dit nooit gelukt"?

Het boek had waarschijnlijk ook als ondertitel "Grillen en koken op Gerard's kamado's" kunnen hebben, gok ik. :)
 

Lowietje72

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.681

Drossie

Kooltjesharker
 
Berichten
196
Nog niemand de opvolger gelezen? 'Hete vuren'
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.148
Tuurlijk... die staat er prachtig naast! ;)
 
Bovenaan Onderaan