- Berichten
- 257
Hi all,
Vandaag gaan we voor het biggetje; Pulled Pork. Het stond al heel lang op het lijstje alleen ik moest eens de tijd nemen.
Een lekker stuk procureur van 1,5kg gehaald.
Vervolgens gemarineerd met kruiden van t-rex.
De bbq om 8:00 aangestoken, eerste half uur ging goed. Kersenhout chunks erbij en wachten tot hij 120 graden was. Opeens zakte hij in. Leek wel alsof hij te weinig zuurstof kreeg. Ik heb alles er uit gehaald en wat houtskool eruit gehaald. Misschien toch te veel gebruikt?
Toen wokkel er bij en gewacht tor hij 120 graden was. Vlees er weer op gelegd. Inmiddels is de kern temperatuur 63 graden. Denk dat hij in de zone zit. Zo in aluminiumfolie met scheut cola er bij en dan tot 92 graden laten liggen.
Vanmiddag weer een Update!
Lekker roken
Even getwijfeld maar bij 68 graden toch gekozen voor het recept van t-rex en Cola erbij gedaan. Ingepakt in alu en er weer op.
Bij 68 graden in alu gepakt met een flinke scheut cola.
Ja daar wasie dan: na ongeveer 7,5 uur op de kamado tikte hij de 92 graden aan. Ingepakt
Enorm van genoten, we hebben 3 broodjes belegd en hebben nog 4 porties over. Deze gevacumeerd en in de vriezer gedaan voor een andere keer
Vandaag gaan we voor het biggetje; Pulled Pork. Het stond al heel lang op het lijstje alleen ik moest eens de tijd nemen.
Een lekker stuk procureur van 1,5kg gehaald.
Vervolgens gemarineerd met kruiden van t-rex.
De bbq om 8:00 aangestoken, eerste half uur ging goed. Kersenhout chunks erbij en wachten tot hij 120 graden was. Opeens zakte hij in. Leek wel alsof hij te weinig zuurstof kreeg. Ik heb alles er uit gehaald en wat houtskool eruit gehaald. Misschien toch te veel gebruikt?
Toen wokkel er bij en gewacht tor hij 120 graden was. Vlees er weer op gelegd. Inmiddels is de kern temperatuur 63 graden. Denk dat hij in de zone zit. Zo in aluminiumfolie met scheut cola er bij en dan tot 92 graden laten liggen.
Vanmiddag weer een Update!
Lekker roken
Even getwijfeld maar bij 68 graden toch gekozen voor het recept van t-rex en Cola erbij gedaan. Ingepakt in alu en er weer op.
Bij 68 graden in alu gepakt met een flinke scheut cola.
Ja daar wasie dan: na ongeveer 7,5 uur op de kamado tikte hij de 92 graden aan. Ingepakt
Enorm van genoten, we hebben 3 broodjes belegd en hebben nog 4 porties over. Deze gevacumeerd en in de vriezer gedaan voor een andere keer

Laatst bewerkt: